NOVICE

Dan odprtih vrat - na ogled prvi hiši v letu 2017

Dan odprtih vrat - na ogled prvi hiši v letu 2017

V soboto, 18. marca pripravljamo prvi DAN ODPRTIH VRAT v letu 2017. Na ogled bosta pet let vseljena pasivna hiša Primus-E 137 in Aktivna hiša Lumar, ki celovito obravnavata vidike bivalnega ugodja, vpliva na okolje in rabe energije.

Hiša Primus-E 137 bo na ogled na Brdu pri Ljubljani, prva vzorčna hiša za poskusno bivanje pa v Dragočajni pri Medvodah. Na dnevu odprtih vrat bomo predstavili našo novo ponudbo Lumar 2020, v okviru katere že danes vse naše hiše ponujamo samo še kot skoraj nič-energijske z vgrajenim prezračevalnim sistemom z rekuperatorjem.

AKTIVNA HIŠA LUMAR - HIŠA PRIHODNOSTI
Aktivna hiša Lumar iz družine Individual je hiša prihodnosti, ki nudi uporabniku zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na okolje. Bivalno ugodje se izraža s kvaliteto naravne osvetlitve prostorov, svežim zrakom in akustičnim ugodjem. S skrbno izbranimi vgrajenimi materiali in z izkoriščanjem obnovljivih virov energije je zmanjšan vpliv stavbe na okolje. Solarna energija je eden od pomembnih virov, ki se ga izkorišča aktivno s sprejemniki sončne energije in fotovoltaiko ali pasivno stoplotnimi dobitki skozi okna. Stavbni ovoj je energijsko učinkovit, s premišljeno izbiro posameznih komponent, ki odgovarjajo zahtevam lokacije in bivalnim potrebam. Z uporabo inteligentnih inštalacij pa se optimira raba energije. 

Aktivna hiša Lumar je ena izmed največkrat nagrajenih slovenskih montažnih hiš. Leta 2013 je prejela nagrado Zeleni svinčnik 2013, ki ga podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostor, v letu 2014 je bila uvrščena med 50 najlepših lesenih hiš iz vsega sveta, bila med finalisti mednarodne nagrade Cedia Awards 2014 za vgrejene pametne inštalacije in upravljanje hiše ter dobitnica nagrade Jožefa Mraka za inovativnost v gradnji objektov, ki jo je podelila Inženirska zbornica Slovenije.

Ogled Aktivne hiše Lumar bo potekal med 10.00 in 16.00 uro.

HIŠA PRIMUS-E 137
Hišo Primus- E 137 iz skupine AVANTGARDE odlikuje sodobno oblikovanje, izjemno racionalen tloris in največja možna uporabnost ter visoka energetska varčnost, ki ustreza zahtevam standardov pasivne gradnje. Hiša je grajena s certificiranim konstrukcijskim sistemom Lumar PASIV EKO. Z vgrajenim sistemom prezračevanja izpolnjuje hiša pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. Zaradi majhne porabe energije in velikega deleža uporabljene naravne izolacije, celuloza in lesna vlakna, je uvrščena v najvišji rang subvencije Eko sklada. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda. Hiša je bila leta 2013 izbrana med energetsko najučinkovitejše objekte v Sloveniji.

Ogled hiše Primus-E 137 bo potekal med 10.00 in 16.00 uro

LUMAR 2020 – V VSE HIŠE VGRAJENO PREZRAČEVANJE
V podjetju Lumar, tehnološko vodilnem slovenskem proizvajalcu montažnih hiš, vam že danes ponujamo bivanjske rešitve prihodnosti – skoraj nič-energijske hiše. V vse hiše Lumar je standardno vgrajen prezračevalni sistem z rekuperatorjem. Ta zagotavlja vedno svež zrak, ki je bistvenega pomena za naše dobro počutje in bivalno ugodje. V kombinaciji z Lumarjevo vrhunsko tehnologijo toplotnega ovoja z odlično zrakotesnostjo, že danes vse naše hiše izpolnjujejo visoke energetske standarde, ki bodo predvidoma vstopili v veljavo šele leta 2020 z Evropsko direktivo o energetski učinkovitosti stavb. V ta namen smo pripravili nabor 25 najbolj priljubljenihin optimiranih skoraj nič-energijskih hiš Lumar z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo. Posebne ugodnosti so pripravili tudi za vse kupce individualnih hiš Lumar. Ugodnosti veljajo do 31. maja 2017.

RAZŠIRJEN PAKET iEDITION
Še dodatno smo razširili paket Lumar iEDITION, ki smo ga pripravili v sodelovanju z BMW i. Ob hiši Primus sta v paket od sedaj vključeni še hiši Lumar Terra in Lumar Kubus. Paket iEDITION je ekskluziven paket, ki vsebuje dodatne arhitekturne elemente, vrhunske detajle in rešitve ter kakovostno opremo. Vse omenjeno arhitekturo hiš povzdigne na najvišji nivo arhitekturnega oblikovanja in bivanjskega ugodja.

PREDSTAVITVE LUMARJEVIH STROKOVNJAKOV
Lumarjevi strokovnjaki vam bodo na hiši predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje pasivnih in nizkoenergijskih hiš Lumar ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo lahko podrobno predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v nizkoenergijske in pasivne hiše Lumar. Za več informacij bodo na pasivni hiši Primus-E 137 na voljo lastniki hiše.

Veselimo se druženja z vami.

Vaš Lumar

AKTUALNE NOVICE 23.12.2016
Srečno 2017!
23.12.2015
Srečno 201625.12.2012
Zavedamo se...


© Lumar IG d.o.o., 2006-2015