Subvencije

Vsi, ki se zanimate za energetsko varčne objekte ste že vsaj delno seznanjeni s subvencijami, ki jih kot kupec lahko dobite ob odločitvi za nakup energetsko varčne ali pasivne hiše ter nekatere tehnološke komponente. Tudi, če o tem poglavju ne veste še ničesar, ni potrebno skrbeti, saj vam v Lumarju svetujemo glede vaših odločitev in vam pojasnimo prednosti in slabosti nekaterih tehnologij v primerjavi z nabavnimi cenami, izkoristki oz. prihranki v eksploatacijski dobi vaše hiše ter pridobljenimi sredstvi iz naslova subvencij. Ob nakupu hiše Lumar vam pomagamo urediti vso potrebno dokumentacijo za pridobitev takšnih subvencij, saj tudi sami izvajamo izračune energetske bilance (PHPP). Paketi hiš v naših cenikih so pripravljeni prav z namenom najboljšega možnega razmerja med ceno, energetsko učinkovitostjo ter pridobljenimi sredstvi iz naslova subvencij.

Možno je pridobiti subvencijo za določene razrede energijske varčnosti objekta (osnova za to je PHPP izračun, ki vam ga pripravimo v Lumarju), subvencije za različne toplotne črpalke glede na njihove izkoristke, subvencije za prezračevanje objekta z rekuperacijo glede na izkoristke prezračevalnih naprav, subvencije za solarne ogrevalne sisteme – ti so v primeru uporabe plinskega kotla obvezni, subvencije za uporabe lesne biomase ...

Zaradi odličnega poznavanje področja priporočamo, da se za nasvete o najboljši in najracionalnejši rešitvi za vašo hišo obrnete na nas in skupaj bomo optimirali vaše ideje.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn