Dan odprtih vrat

23. 09. 2022

Jesenski Zero Emission Dnevi Lumar

Trajnostna gradnja prihodnosti  - V ŽIVO na prvi slovenski certificirani aktivni hiši.


Prijava na dan odprtih vrat

Calendy DOV


V podjetju Lumar, pionirju in inovatorju na področju montažne gradnje v Sloveniji, med 5. in 8. oktobrom, pripravljamo številne aktivnosti in predstavitve trajnostnih tehnologij in rešitev na prvi slovenski certificirani aktivni hiši v Dragomlju. V okviru Zero Emission® Dnevov Lumar, bomo predstavili in prikazali celovite storitve na področju trajnostne gradnje in energetskega upravljanja doma. Vsi sistemi in rešitve so razviti in vgrajeni z mislijo na varnost, energetsko učinkovitost in visoko ugodje bivanja.

 

Trajnostni koncepti gradnje v živo 

Z željo, da pridobite čim več informacij o trajnostni gradnji, energetskih rešitvah in novih konceptih ter tehnologijah, bomo vsak dan z našimi strokovnjaki in partnerji spregovorili o različnih temah (program se lahko spremeni).


Program


Sreda, 5.10.2022

Tema dneva: "Lumar Zero Emission Living®"

 • tehnologija gradnje Lumar,
 • trajnost, okolje, energija, ugodje bivanja,
 • Lumar iQwood – masivni konstrukcijski sistemi brez lepila, kovin in kemikalij.

 Četrtek, 6.10.2022

Tema dneva: "Koncept Aktivne hiše"

 • predstavitev koncepta Aktivna hiša Lumar
 • pravilno načrtovanje, naravna osvetlitev doma,
 • Lumar iQwood – masivni konstrukcijski sistemi brez lepila, kovin in kemikalij.

Petek, 7.10.2022

Tema dneva: "Energetska neodvisnost in upravljanje doma"


Sobota, 8.10.2022

Tema dneva: "Arhitekturni biro Lumar"


  Pionir in inovator

Zadnjih 15 let smo v Lumarju vodilni na področju razvoja in vpeljave kakovostnih arhitekturnih in energetskih rešitev na področju lesene montažne gradnje:

 • prva pasivna hiša zgrajena leta 2007,
 • prvi vrtec v pasivni tehnologiji v Sloveniji leta 2008,
 • prva plus energijska hiša leta 2009,
 • prva aktivna hiša za poskusno bivanje leta 2013,
 • vse hiše samo še kot skoraj nič-energijske hiše z vgrajenim prezračevalnim sistemom leta 2017 ter
 • prva certificirana slovenska hiša s certifikatom Active House v letu 2019.

 

V vseh teh pionirskih projektih je bila v ospredju najprej energetska učinkovitost. Danes pa smo prišli do standardnih produktov in rešitev, ki celostno obravnavajo trajnostno bivanje, torej upoštevajo ključne kriterije trajnostne gradnje – bivanjsko ugodje, energetsko učinkovitost in vplive na okolje. Ob tem pa kot integrator povezujemo različne sektorje in panoge. Te rešitve danes na trgu ponujamo v okviru koncepta Lumar Zero Emission Living®.

 Pametni dom LumarHiša Lumar - preplet trajnostne tehnologije, energetske učinkovitosti in vrhunske arhitekturne zasnove

 1. Je individualno prilagojena vašim idejam, željam in potrebam.
 2. Je energetsko izjemno učinkovita in lahko zanjo pridobite nepovratna sredstva Eko sklada.
 3. Je lahko pameten dom, ki skrbi za vašo varnost, udobje bivanja in energetsko učinkovitost.
 4. Ima lahko vgrajeno sončno elektrarno s katero proizvedete več električne energije, kot je hiša potrebuje za svoje delovanje.
 5. Ima lahko vgrajeno polnilno postajo s katero boste viške električne energije uporabili za polnjenje električnega avtomobila.
 6. Ima lahko vgrajen hranilnik električne energije, ki zagotavlja napajanje električnih naprav v hiši tudi v primeru izpada električnega toka – je samozadostna.
 7. Ima lahko vgrajen sistem za energetsko upravljanje doma (HEMS), ki poskrbi za optimizacijo shranjevanja in porabe zelene energije v gospodinjstvu.
 8. Je lahko opremljena z digitalnim dvojčkom, kjer so na voljo vse ključne informacije o trenutnem stanju v prostorih, podatki o delovanju porabnikov, vsa dokumentacija je zbrana na enem mestu, obveščeni pa ste tudi o vzdrževalnih delih, s konkretnimi navodili in še mnogo več.
 9. Je pripravljena za integracijo v skupnost in energetsko verigo.

 

Celovito energetsko upravljanje vašega novega doma, povezljivost naprav ter integracijo v skupno platformo, ponujamo v sodelovanju z našimi sistemskimi partnerji: Fibaro, MOON in Smartis. 

 


Vse hiše Lumar odslej tudi z naravno leseno masivno konstrukcijo

Ljudje si že od pradavnine želimo živeti zdravo, varno in udobno. Vrhunec teh lastnosti ponuja iQwood, patentirana tehnologija z masivno leseno konstrukcijo. Odslej lahko vsako hišo Lumar, kataloško ali individualno zasnovano, zgradimo s tehnologijo iQwood.

 Lumar-Zero Emission Dnevi Jesen 2022-NovostiNovosti v času Jesenskih Zero Emission® Dnevov Lumar

Izjemno priljubljeni hiši Lumar Varius smo dodali nekoliko manjšo različico, ki bo še naprej vključevala vse ključne elemente za visoko udobje bivanja. Novo izvedenko bo dobila tudi hiša Lumar Primus, ki bo z velikostjo 160 m2 bivalnih površin nagovorila nove trende in navade bivanja. V našem arhitekturnem biroju smo pripravili tudi nekaj novih idejnih zasnov, ki jih predstavljamo v okviru koncepta Lumarjeva risalna deska.

 Lumar-Varius


Nasveti in svetovanje strokovnjakov

Naši strokovnjaki bodo z veseljem odgovarjali na vprašanja v zvezi s filozofijo, gradnjo, bivanjskim ugodjem in energetsko učinkovitostjo Lumarjevih hiš ter možnostmi pridobitve nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada. Povabili smo tudi naše stalne strokovnjake s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše (SNEH) Lumar. 

 

Vstopite z nami v svet inovativne in varčne gradnje prihodnosti, ki predstavlja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Obiščite nas na naši vzorčni hiši v Dragomlju in si v živo oglejte zadnje trende trajnostne gradnje. Naši strokovnjaki bodo za vas na voljo med 13.00 in 17.00 (v soboto do 16.00)

 

Vljudno vabljeni!

 

Dobrodošli v svetu Lumarjeve inovativne trajnostne gradnje.

Vaš Lumarfacebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn
EU Kohezijski Sklad logo

Razvojni projekti podjetja Lumar

Preberi več