Dan odprtih vrat

14. 03. 2023

Pomladni Zero Emission Dnevi Lumar

Trajnostna gradnja prihodnosti  - V ŽIVO na prvi slovenski certificirani aktivni hiši in hiši Primus-D 140 s paketom Elegance.

V podjetju Lumar, inovatorju na področju montažne gradnje v Sloveniji, med 23. in 25. marcem 2023, pripravljamo številne aktivnosti in predstavitve trajnostnih tehnologij in rešitev na prvi slovenski certificirani aktivni hiši Lumar Primus-R 150 v Dragomlju in zaradi izjemno velikega zanimanja na hiši Primus-D 140 s paketom Elegance na Brezovici pri Ljubljani.

V okviru ZERO EMISSION®DNEVOV LUMAR, bomo predstavili in prikazali celovite storitve na področju trajnostne gradnje in energetskega upravljanja doma. Vsi sistemi in rešitve so v hišah Lumar razviti in vgrajeni z mislijo na varnost, energetsko učinkovitost, enostavnost uporabe in visoko ugodje bivanja.30 let razvoja in inovativnosti

Letos mineva 30 let od ustanovitve družinskega podjetja Lumar. Že zelo zgodaj smo se usmerili v razvoj energetskih rešitev in konceptov, ki nudijo izjemno energetsko učinkovitost in visoko bivalno ugodje. Tako smo že leta 2007 zgradili prvo pasivno hišo, leta 2009 prvo plus energijsko hišo, leta 2013 pa še prvo aktivno hišo za poskusno bivanje, ki smo jo leta 2019 nadgradili s prvo slovensko certificirano aktivno hišo. Da je bilo naše razmišljanje že takrat vizionarsko, tehnološko inovativno in usmerjeno v prihodnost, potrjujejo današnji trendi gradnje.

Večina naših hiš ima porabo pod 15 kWh/m2a (pasivna hiša), sistem prezračevanja z rekuperacijo je postal del standardne opreme vsake naše hiše, hiše pa so ob tem tudi arhitekturno izjemno dovršene in pripravljene za nadgradnjo v energetsko neodvisne oz. samozadostne domove.

  

Trajnostna tehnologija in gradnja Lumar

 • Preplet trajnostne tehnologije Lumar in vrhunske arhitekturne zasnove.
 • Je povsem individualno prilagojena vašim idejam, željam in potrebam.
 • Je lahko pameten dom, ki skrbi za vašo varnost, udobje bivanja in energetsko učinkovitost.
 • Ima lahko vgrajeno sončno elektrarno s katero proizvedete več električne energije, kot je hiša potrebuje za svoje delovanje.
 • Ima lahko vgrajeno polnilno postajo s katero boste lahko viške električne energije uporabili za polnjenje električnega avtomobila.
 • Ima lahko vgrajen hranilnik električne energije, ki zagotavljajo napajanje električnih naprav v hiši tudi v primeru izpada električnega toka – je samozadostna.
 • Ima lahko vgrajen sistem za energetsko upravljanje doma (optiMOON), ki poskrbi za optimizacijo shranjevanja in porabe zelene energije v gospodinjstvu.
 • Je lahko opremljena z digitalnim dvojčkom, kjer so na voljo vse ključne informacije o trenutnem stanju v prostorih, vsa dokumentacija je zbrana na enem mestu, obveščeni pa ste tudi o vzdrževalnih delih, s konkretnimi navodili in še mnogo več.
 • Je pripravljena za integracijo v skupnost in energetsko verigo.
 • Je energetsko izjemno učinkovita in lahko zanjo pridobite nepovratna sredstva Eko sklada.Lumarjevi koncepti gradnje v živo

— PROGRAM 

 

Z željo, da pridobite čim več informacij o montažni gradnji in novih konceptih ter tehnologijah, bomo vsak dan z našimi strokovnjaki in partnerji spregovorili o različnih temah. Veliko rešitev boste lahko tudi preizkusili V ŽIVO.


Četrtek, 23.3.2023, Dragomelj

Tema dneva: "Lumar arhitektura in trajnost"

 • nove izpeljanke kataloških hiš Lumar
 • individualnost, prilagodljivost, koncept dela hišnega biroja

Petek, 24.3.2023, Dragomelj

Tema dneva: "Lumarjeva trajnostna tehnologija gradnje"

 • Koncept Lumar Zero Emission Living®, trajnost, okolje, energija, ugodje bivanja
 • Lumar iQwood – masivni konstrukcijski sistem brez lepila
 • Pametni dom Lumar


 
 


Sobota, 25.3.2023, Brezovica pri Ljubljani

Tema dneva: "ZERO EMISSION TOUR na hiši Lumar Primus-D s paketom Elegance"

Hiša Lumar Primus-D 140 s paketom Elegance je zgrajena na skrajno racionalnem in prilagodljivem tlorisu. Prostori se odpirajo proti jugu, kjer preko velikih steklenih površin ponujajo izredno svetle bivalne prostore in povezavo z naravo. Predstavljena hiša ima v pritličju obrnjene bivalne prostore (L-tloris). Dinamika, eleganca in zmerna zadržanost oblik so vodila k izoblikovanju paketa Elegance, namenjenega vsem, ki si želijo z arhitekturo objekta preseči ustaljene okvire in diskretno izražati svobodne nazore. Paket zajema vogalno stekleno zasteklitev z integriranim stebričkom in vodoravno oblikovane podolgovate okenske odprtine v nadstropju.


  
  Izjemna ponudba za 30 let


  Predstavljena ponudba ob 30. obletnici podjetja je naša vizija in odgovor na trajnostne in okoljske izzive. Z nakupom Lumar hiše boste dobili tehnologijo prihodnosti z visoko kakovostjo bivanja, nizkimi obratovalnimi stroški in dolgoročnim ohranjanjem vrednosti investicije skozi celoten življenjski cikel.
  Posebno ponudbo ob našem jubileju smo pripravili tudi za vse kupce individualno zasnovanih hiš, naj si bodo zasnovane v našem arhitekturnem biroju ali jih pripravijo arhitekti po vaši izbiri. V našem arhitekturnem biroju smo pripravili tudi nove prilagoditve in izvedenke naših izjemno priljubljenih hiš Varius, Vivus in Atractivo, ki so sedaj na voljo v še več velikostih. 

  V Lumarju ponujamo tudi hiše grajene z masivno naravno konstrukcijo iQwood. Odločite se lahko za gradnjo kataloške ali individualno hiše Lumar, ki je v celoti narejena iz masivnega konstrukcijskega sistema Lumar iQwood (zunanje in notranje stene).


   

  Nasveti strokovnjakov

  Naši strokovnjaki bodo z veseljem odgovarjali na vprašanja v zvezi s filozofijo, gradnjo, bivanjskim ugodjem in energetsko učinkovitostjo Lumarjevih hiš ter možnostmi pridobitve nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada. Povabili smo tudi naše stalne strokovnjake s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše (SNEH) Lumar. 

  Vstopite z nami v svet inovativne in varčne gradnje prihodnosti, ki predstavlja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. V četrtek in petek nas obiščite na naši vzorčni hiši v Dragomlju in si v živo oglejte zadnje trende trajnostne gradnje, v soboto pa na izjemno priljubljeni hiši Primus-D 140 s paketom Elegance na Brezovici pri Ljubljani. Naši strokovnjaki bodo za vas na voljo med 13.00 in 18.00 uro, v soboto med 9.00 in 16.00 uro.

   

  Vljudno vabljeni!

   

  Dobrodošli v svetu Lumarjeve inovativne trajnostne gradnje.

  Vaš Lumar  facebook
  Youtube
  LinkedIn
  instagram
  LinkedIn
  EU Kohezijski Sklad logo

  Razvojni projekti podjetja Lumar

  Preberi več