NOVICE

31. 10. 2018

Vrhunski hiši Lumar na Dnevih pasivnih hiš 2018

V okviru Dnevov pasivnih hiš 2018, ki bodo potekali med 9. in 11. novembrom, bosta 10. novembra predstavljeni tudi vrhunski skoraj nič-energijski hiši Lumar s porabo pod 15 kWh/m2 a. Na Igu pri Ljubljani bo predstavljena prva slovenska certificirana pasivna hiša Primus-D 137d, v Dragočajni pri Medvodah pa individualno zasnovana Aktivna hiša Lumar.

Lumar - Vrhunski hiši Lumar na Dnevih pasivnih hiš 2018

Hiša Primus-D 137d

Arhitekturna zasnova hiše Primus-D 137d s kompaktnim tlorisom, velikimi steklenimi površinami in čistimi fasadnimi linijami sledi sodobnim trendom gradnje. Kubusno zasnovo odlično dopolnjuje nadstrešek nad pritličjem, ki se preko vertikalnega zidu v nadstropju povezuje s strešno konstrukcijo. Nadstrešek ne služi le kot prostor za sončno elektrarno, ampak zagotavlja tudi delno senčenje steklenih površin v poletnem času. Notranjost je svetla, izčiščena in opremljena izjemno funkcionalno, notranjo opremo pa dopolnjujejo še izbrani dodatni elementi, knjižna omara pod stopniščem, priročna shramba ob kuhinji ter cvetlično »korito« na polvisoki predelni steni do dnevne sobe, ki naredijo bivanje še bolj prijetno.

Proizvede več energije kot je porabi

Posebnost hiše Mitje Petkovška je sončna elektrarna na strehi, ki hišo uvršča v razred E+ hiš (plus energijska hiša). Hiša nemreč v celotnem letu v povprečju proizvede okrog 8000 kWh električne energije, za delovanje pa porabi približno 4000 kWh. Kar pomeni da proizvede enkrat več električne energije kot jo porabi za svoje delovanje. Energetsko učinkovitost hiše je v letu 2016 ponovno potrdil nemški Passivhaus inštitut, ki je hišo po novi metodologiji izračuna in razredov uvrstil v razred Plus pasivnih hiš. Omenjeno je potrditev in dokaz, da smo v podjetju že leta 2008 zgradili pasivno hišo, ki še vedno dosega vrhunske standarde na področju energetske učinkovitosti.

Hiša Primus-D 137d bo na ogled med 11.00 in 13.00 uro.

 

Aktivna hiša Lumar, Dragočajna pri Medvodah

Aktivna hiša Lumar je hiša prihodnosti, ki nudi uporabniku zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na okolje. Bivalno ugodje se izraža s kvaliteto naravne osvetlitve prostorov, svežim zrakom in akustičnim ugodjem. S skrbno izbranimi vgrajenimi materiali in z izkoriščanjem obnovljivih virov energije je zmanjšan vpliv stavbe na okolje. Solarna energija je eden od pomembnih virov, ki se ga izkorišča aktivno s sprejemniki sončne energije in fotovoltaiko ali pasivno s toplotnimi dobitki skozi okna.

Stavbni ovoj je energijsko učinkovit, s premišljeno izbiro posameznih komponent, ki odgovarjajo zahtevam lokacije in bivalnim potrebam. Z uporabo inteligentnih inštalacij pa se optimira raba energije.

Aktivna hiša Lumar bo na ogled med 10.00 in 15.00 uro.

 

Skoraj nič-energijske hiše Lumar

Lumarjeve skoraj nič-energijske hiše odlikuje funkcionalna in odprta tlorisna zasnova, optimizirana tehnologija gradnje, pravilna in kakovostna vgradnja stavbnega pohištva ter certificirani izvedbeni detajli. Tako je prav vsaka hiša Lumar energijsko izjemno učinkovit dom s prijetnim bivalnim ugodjem. Z uporabo naravnih materialov in zaradi izjemne energetske učinkovitosti lahko pridobite tudi najvišje nepovratne spodbude Eko sklada. Vsem kupcem hiš v podjetju pomagamo z nasveti in pripravo potrebne dokumentacije za pridobitev nepovratnih spodbud.

 

Več informacij in prijave na info@lumar.si ali na 02 421 67 50.

Veselimo se srečanja z vami, vaš Lumar

ostale novice

facebook
Youtube
twitter
LinkedIn
twitter
LinkedIn