NOVICE

28. 10. 2019

Dnevi pasivnih hiš 2019 - vrhunske hiše Lumar na ogled

V okviru Dnevov pasivnih hiš 2019, ki bodo potekali med 8. in 10. novembrom, bodo 9. novembra predstavljene tudi tri vrhunske skoraj nič-energijske hiše Lumar s porabo pod 15 kWh/m2 a. V Dragomlju bo predstavljena prva slovenska certificirana aktivna hiša Primus-R 150 iEDITION, v Ljubljani individualna hiša Lumar v gradnji ter na Jesenicah hiša Primus-D 150.

Lumar - Dnevi pasivnih hiš 2019 - vrhunske hiše Lumar na ogled

Hiša Primus-R 150 iEDITON, Dragomelj

Hiša je zgrajena je na racionalnem tlorisu z odprto zasnovanim bivalnim prostorom v pritličju, ki združuje kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom. V nadstropju so funkcionalno zasnovani spalni prostori, ki na dani kvadraturi nudijo maksimalno bivalno ugodje. Hišo odlikujejo čiste linije, sodobnost in kompakten dizajn. V ponudbi iEDITION, ki smo jo v Lumarju razvili s podjetjem BMW Slovenija in njihovo znamko BMW i, je bil narejen preboj iz ustaljenih okvirjev montažne gradnje. Hiši Primus smo ob vrhunski tehnologiji, funkcionalnosti in prilagodljivosti dodali dizajn, ki sledi visokim standardom sodobne odprte arhitekture. Je prva certificirana aktivna hiša v Sloveniji.

 

Individualna hiša Lumar v gradnji, Ljubljana

Osebne zahteve, prioritete in želje naših naročnikov, danosti in omejitve ter ostale vrednostne posebnosti konkretne situacije, nam predstavljajo poseben ustvarjalen izziv pri izdelavi povsem novih, izvirnih in individualnih arhitekturnih rešitev. V okviru načel trajnostne arhitekture v procesu projektiranja zato stremimo k uresničevanju sodobnih arhitekturnih slogov, ki na eni strani zadovoljujejo visoka pričakovanja naših naročnikov, na drugi strani pa v obravnavani prostor vnašajo novo dodano vrednost. Kvalitetna arhitektura je že od nekdaj Lumarjev sinonim.

 

Hiša Primus-D 150, Jesenice

Hiša Primus-D 150 je prva demo MultiComfort hiša, ki smo jo zgradili v sodelovanju s podjetjem Saint-Gobain. Koncept MultiComfort predstavlja napreden in holističen pristop pri obravnavanju ključnih vidikov bivalnega ugodja – od zvoka, zraka, dnevne svetlobe ter temperature. V hišo so vgrajeni tudi senzorji, s katerimi spremljajo druge parametre bivanja, kot sta ogljikov dioksid in relativna vlažnost, ki prav tako govorita o kakovosti bivanja v hiši. Sočasno se spremlja tudi raba energije, analiza vseh rezultatov pa bo služila za razvoj produktov v prihodnje.

 

Skoraj nič-energijske hiše Lumar

Lumarjeve skoraj nič-energijske hiše odlikuje funkcionalna in odprta tlorisna zasnova, optimizirana tehnologija gradnje, pravilna in kakovostna vgradnja stavbnega pohištva ter certificirani izvedbeni detajli. Tako je prav vsaka hiša Lumar energijsko izjemno učinkovit dom s prijetnim bivalnim ugodjem. Z uporabo naravnih materialov in zaradi izjemne energetske učinkovitosti lahko pridobite tudi najvišje nepovratne spodbude Eko sklada. Vsem kupcem hiš v podjetju pomagamo z nasveti in pripravo potrebne dokumentacije za pridobitev nepovratnih spodbud.

 

Veselimo se srečanja z vami, vaš Lumar

ostale novice