NOVICE

11. 04. 2016

Lumarjeva Hiša prihodnosti in vzorčni objekt NEVA na ogled

V soboto 16. aprila bosta v okviru največjega arhitekturnega nepremičninskega festivala v Sloveniji – Odprte hiše na ogled Aktivna hiša Lumar v Smledniku/Dragočajna in vzorčni objekt NEVA v Celju.

Lumar - Lumarjeva Hiša prihodnosti in vzorčni objekt NEVA na ogled

Z Aktivno hišo Lumar v podjetju Lumar predstavljamo koncept gradnje prihodnosti, saj hiša celovito obravnava tako vidik bivalnega ugodja, vpliva na okolje kot vidik rabe energije. Ob tem pa z nagrajeno arhitekturno zasnovo uveljavlja visoke standarde odličnosti v arhitekturni in montažni gradnji.

Aktivna hiša Lumar – hiša prihodnosti

Aktivna hiša Lumar je hiša prihodnosti, ki nudi uporabniku zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na okolje. Bivalno ugodje se izraža s kvaliteto naravne osvetlitve prostorov, svežim zrakom in akustičnim ugodjem. S skrbno izbranimi vgrajenimi materiali in z izkoriščanjem obnovljivih virov energije je zmanjšan vpliv stavbe na okolje. Solarna energija je eden od pomembnih virov, ki se ga izkorišča aktivno s sprejemniki sončne energije in fotovoltaiko ali pasivno s toplotnimi dobitki skozi okna. Stavbni ovoj je energijsko učinkovit, s premišljeno izbiro posameznih komponent, ki odgovarjajo zahtevam lokacije in bivalnim potrebam. Z uporabo inteligentnih inštalacij pa se optimira raba energije.

Prva hiša za poskusno bivanje je leta 2013 kot prva prejela nagrado Zeleni svinčnik Zbornice za arhitekturo in prostor, leta 2014 pa je bila izbrana med 50 najlepših lesenih hiš in prejela še nagrado Jožefa Mraka Inženirske zbornice Slovenije za inovativnost v gradnji objektov.

NEVA - NizkoEnergijska Vzorčna Arhitektura

NEVA je nastala v partnerskem sodelovanju Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja iz Celja. Na šoli so izrisali načrte počitniške hiše, podjetje Lumar pa je izvedlo nosilno leseno konstrukcijo. Konstrukcijski sestav sten in strehe je povzet po Lumar tehnologiji: LUMAR PASIV ENERGY. Hiša je vzorčna in služi kot učni demonstracijski objekt za gradbene izobraževalne programe.

Aktivno hišo si bo mogoče ogledati v soboto 16.4. ob 10.00 in 11.00 uri, vzorčni objekt NEVA pa ob 16.00 uri. Prijave sprejemamo na info@lumar.si ali na spletnih straneh Odprtih hiš Slovenije.

Vljudno vabljeni, vaš Lumar

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn