NOVICE

08. 09. 2021

V okviru festivala Odprte hiše Slovenije 2021 na ogled prva slovenska hiša s certifikatom Active House

V soboto, 18. septembra, ob 11.00 uri, bo na ogled hiša Lumar Primus-R 150 EDITION, prva in edina slovenska hiša s certifikatom Active House.

Lumar - V okviru festivala Odprte hiše Slovenije 2021 na ogled prva slovenska hiša s certifikatom Active House

Zasnova hiše temelji na treh glavnih principih trajnostne gradnje: princip ugodja, energije in okolja. Zgrajena je na racionalnem tlorisu z odprto zasnovanim bivalnim prostorom v pritličju, ki združuje kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom. V nadstropju so funkcionalno zasnovani spalni prostori, ki na dani kvadraturi nudijo maksimalno bivalno ugodje. Hišo odlikujejo čiste linije, sodobnost in kompakten dizajn.

Samooskrba z električno energijo

Znotraj koncepta LUMAR ZERO EMISSION LIVING® ponujamo rešitve s katerimi boste zmanjšali emisije v celotnem obdobju bivanja v vaši Lumar hiši. Ob upoštevanju sodobnih tehnoloških rešitev in možnosti izrabe obnovljivih virov energije, smo na nadstrešek vgradili tudi sončno elektrarno. Z vgrajeno sončno elektrarno na strehi boste električno energijo za delovanje hiše proizvedli kar sami, višek električne energije pa uporabili za polnjenje električnega avtomobila avtomobila (s tako proizvedeno električno energijo lahko naredimo približno 15.000 kilometrov). S tem sončna elektrarna postaja tudi povezovalni člen med trajnostnimi bivanjem in mobilnostjo.

Certifikat Active House

Certifikacijski sistem Active House je organiziran na treh glavnih principih; princip ugodja, energije in okolja. Vizija, ki se izraža skozi vse tri principe je načrtovanje stavb, ki dajejo več, kot porabijo (“Buildings that give more than they take”). Kriteriji vseh treh principov, ugodja, energije in okolja so zapisani v specifikaciji Active House (Active House Specification) in so namenjeni tako novogradnji kot prenovi pretežno stanovanjskih stavb. Hiša Lumar Primus-R 150 EDITION je prva stanovanjska hiša, ki je prejela certifikat Zveze Active House iz Bruslja.

Za ogled je predvidoma na voljo 20 mest. Več informacij in prijave na https://www.odprtehiseslovenije.org/objekt/vzorcna-hisa-lumar-4/ .

Veselimo se srečanja z vami,

vaša ekipa Lumar

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn