NOVICE

19. 01. 2021

Prejemniki Nagrade nemškega gospodarstva 2020

Nagrado podeljuje Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK) v sodelovanju z Veleposlaništvom Zvezne Republike Nemčije v Sloveniji in Inštitutom WISE za razvoj trajnostnega delovanja in etičnega poslovanja v rastočih gospodarstvih, katerega je IEDC – Poslovna šola Bled ustanovila skupaj s štirimi mednarodno priznanimi poslovnimi šolami.

Lumar - Prejemniki Nagrade nemškega gospodarstva 2020

»Za to eminentno priznanje smo hvaležni in nanj ponosni. Nemčija je, ne samo evropska, ampak tudi svetovna gospodarska velesila, z velikim poudarkom na trajnosti. In če je naše podjetje, ki proizvaja – ne samo pasivne in nizkoenergijske hiše, ampak tudi plus-energijske hiše prepoznano kot trajnostno naravno, tako na produktni kot tudi na vseh ostalih ravneh, je to priznanje še toliko večje. To priznanje je tudi jasen signal, da je z gospodarstvom, ki smo ga poznali nekoč - orientirano samo na dobiček, načeloma zaključeno. V ospredje prihajajo poslovni modeli, ki enakovredno obravnavajo zaposlene, kupce, okolje in dobiček, ki je temeljni pogoj, da lahko vse to tudi naredimo. V prihodnje bodo uspešna podjetja, ki bodo vse to vključila v svoje poslovne modele,« je ob prejetju nagrade povedal Marko Lukić, direktor podjetja Lumar IG. 

AHK Slovenija je Nagrado nemškega gospodarstva podelila že osmič zapored. Strokovna žirija, ki so jo sestavljali dr. Bernhard Hauer, namestnik veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Sloveniji, prof. dr. Danica Purg, Predsednica IEDC-poslovne šole Bled, Rok Ramšak, generalni sekretar Svetovnega inštituta za trajnost in etiko poslovanja pri IEDC-poslovni šoli Bled, Bart Stegeman, direktor podjetja Plastika Skaza (dobitnik nagrade nemškega gospodarstva 2019), prof. dr. Rene Schmidpeter, IEDC-Poslovna šola Bled, WISE Institute in soustanovitelj M3TRIX in Gertrud Rantzen predsednica AHK Slovenija, je v močni konkurenci z večjimi in prepoznavnimi podjetji odločila, da nagrado podeli našemu podjetju, saj podjetje od vseh, najbolj stremi k tehnološkemu napredku ob upoštevanju družbenih in okoljskih potreb ter spodbuja trajnostne poslovne strategije z dodano vrednostjo za podjetja in družbo, tudi v času krize Covid-19.

Med finalisti za nagrado sta bili še podjetji BSH Hišni aparati in Steklarna Hrastnik.

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn