NOVICE

25. 09. 2019

Uradno odprli prvo slovensko hišo s certifikatom Active House

V Dragomlju smo uradno odprli prvo slovensko hišo s certifikatom Active House. Montažna hiša Lumar Primus-R 150 EDITION izpolnjuje tri ključne kriterije trajnostne gradnje: bivalno ugodje, energetsko učinkovitost in varovanje okolja.

Lumar - Uradno odprli prvo slovensko hišo s certifikatom Active House

Nova vzorčna hiša predstavlja skupek več kot desetletja razvojnih korakov, idej, konceptov in trdega dela. Dogodka so se, poleg poslovnih partnerjev, zaposlenih in medijev, udeležili tudi visoki gostje – g. Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ga. Lone Feifer, generalna sekretarka v Active House Alliance iz Bruslja in Lumarjevi ambasadorji, med drugim Jakov Fak, Mitja Petkovšek in Marko Potrč.

Na dogodku smo prejeli prestižen certifikat Active House, ki »potrjuje, da koncept LUMAR ZERO EMISSION LIVING® resnično predstavlja trajnostni koncept montažne gradnje, saj ima jasno in prepoznavno oblikovalsko DNK treh načel Active House, ki so energija, okolje in udobje. Lumarjeva aktivna hiša v Dragomlju je lep primer, kako lahko zgradba ustvari zdravo in udobno življenje za svoje prebivalce z minimalnim odtisom in podnebnimi vplivi. V veliko veselje mi je bilo prisostvovati današnji otvoritvi, ki obeta nadaljnje pozitivne korake na področju trajnostnih stavb, ki ljudi postavljajo na prvo mesto,« je povedala ga. Lone Feifer, generalna sekretarka v Active House Alliance iz Bruslja, ki je podelila certifikat.

Pomembnost sledenja trajnostnim principom gradnje je v svojem nagovoru izpostavil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, ki je vsem zaposlenim tudi iskreno čestital ob prejemu certifikata Active House: »Lumar je nedvomno pomemben igralec v svoji dejavnosti, kot tudi nepogrešljiv zaposlovalec v regiji. Še večjo težo pa ima vaša trajnostna naravnanost. V časih, ko v gospodarstvu tako vneto iščemo višjo dodano vrednost, osebno pa nas skrbi za svetlo prihodnost naših zanamcev, mora biti skrb za sobivanje z okoljem temelj vsakega poslovnega modela.« 

Marko Lukić, direktor Lumarja, je povedal, da je montažna hiša Lumar Primus-R 150 EDITION nadgradnja dosedanjih pionirskih projektov podjetja. »Hišo smo koncipirali ob enakomernem upoštevanju ključnih kriterijev trajnostne gradnje in bivalnega ugodja. Prav slednje predstavlja eno ključnih želja in pričakovanj uporabnikov, z rešitvami koncepta ZERO EMISSION LIVING® pa smo poleg tega poskrbeli tudi za celovite trajnostne rešitve bivanja,« je povedal Lukić. 

S predstavljeno vzorčno hišo v Dragomlju smo naredili še en večji korak v razvoju trajnostnih stavb in k uresničitvi naše filozofije ustvarjati stavbe z minimalnim vplivom na okolje, nizkimi stroški obratovanja in vzdrževanja ter najvišjo stopnjo bivalnega ugodja. Te rešitve predstavljamo kot standarde za vse naše bodoče hiše.

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn