iQwood

Konstrukcija najboljših lesenih bio hiš

iQwood - zaživi s toplino lesa!

Ljudje si že od pradavnine želijo živeti zdravo, varno in udobno.
Vrhunec teh lastnosti ponuja iQwood, patentirana tehnologija z masivno leseno konstrukcijo.
Odslej lahko vsako hišo Lumar, naj si bo kataloška ali individualno zasnovana, zgradimo s tehnologijo iQwood.


Kaj je iQwood?

Patentirana, masivna, izjemno stabilna in varna lesena konstrukcija

iQwood je patentirana, masivna, izjemno stabilna in varna lesena konstrukcija, narejena izključno iz masivnega alpskega lesa, brez lepil, kemikalij in kovin. Sestavljena je iz križno zloženih lesenih plošč, trdno in trajno spojenih z masivnimi lesenimi mozniki. Mozniki na zunanji strani niso vidni, zato je iQwood primeren za stene in strehe najlepših masivnih lesenih hiš. Ob konstrukciji debeline 9 cm, lahko izbirate še med konstrukcijami debeline 15 cm, 21 cm in 27 cm.


iQwood inovacija

Za unikatne, zdrave, čudovite in naravne domove

Ustvarjamo unikatne, zdrave, čudovite in naravne domove – za tiste, ki jim ni vseeno. Izključno ekološki les, posekan ob naravno najbolj primernem času, zagotavlja dolgo življenjsko dobo objekta in vrhunsko bivalno okolje. Najpomembnejša vodila so nam iskreno spoštovanje do vseh, s katerimi pridemo v stik, odličnost v vsem, kar počnemo, najvišja raven estetike in ustvarjalnost, ki je naše najmočnejše gonilo.


Vrhunska kakovost bivanja

Les posekan ob pravem času

Naši predniki so dobro vedeli, da okolju prijazen les, posekan ob pravem času zagotavlja dolgo življenjsko dobo konstrukcije in omogoča vrhunski življenjski prostor.


Tradicija &
Hi-tech

Znanja prednikov nadgrajena s CNC tehnologijo

Naši predniki so dobro vedeli, da okolju prijazen les, posekan ob pravem času zagotavlja dolgo življenjsko dobo konstrukcije. Ta znanja smo nadgradili s CNC tehnologijo. Združujemo znanja strokovnjakov na področju biogradnje, gradbeništva, arhitekture, strojništva ter računalniške tehnologije. Tako smo razvili najbolj statično, arhitekturno in stroškovno premišljeno konstrukcijo lesenih hiš na trgu.


Prednosti iQwooda

Oglejte si zakaj je masivna lesena gradanja s tehnologijo iQwood gradnja prihodnosti.

Arhitektura brez kompromisov

iQwood se prilagaja arhitekturi in ne obratno

Omogoča do 12 metrov široke razpone brez stebrov in odprte zasnove z veliko steklenih površin. Na vidni strani stene ni vidnih moznikov. Debelina stene ni omejena le na nekaj decimetrske debeline, možna je izvedba zelo tankih nosilnih sten debeline celo 9 cm. Arhitekti in projektanti z iQwood uživajo popolno svobodo – in našo popolno podporo z reševanjem detajlov, ves čas zasnove. Nič ni nemogoče.

Praktična prilagodljivost

Izvedba zunanje izolacije omogoča neomejeno prilagodljivost zasnovi

Izvedba zunanje izolacije omogoča neomejeno prilagodljivost zasnovi, tudi v kombinaciji z jeklom. Možna je kombinacija tudi z ilovico. Izvedba senčil je preprosta, saj jih vgradimo izven konstrukcije. Utore za inštalacije lahko izdelamo vnaprej v proizvodnji, kar močno olajša montažo.

Daljša življenjska doba

30-letno garancijo glede trdnosti in varnosti

iQwood ima zaradi zunanje izolacije vso konstrukcijo izvedeno na topli strani stene. Zato ni nobenega tveganja, da bi se v konstrukciji pojavil kondenz in ogrozil trdnost ali trajnost konstrukcije. Trajnost masivne kontrukcije hiše iQwood je ob pravilnem vzdrževanju in v normalnem stanju praktično neomejena.

Izjemna požarna varnost

V primeru požara stena iQwood ne gori in poplava ji ne škodi

Stena iQwood je zaradi edinstvene konstrukcije požarno veliko varnejša od zidane, betonske ali leseno skeletne stene. V primeru požara stena iQwood ne gori, ampak zelo počasi karbonizira. Na ta način ustvarja naravno samozaščitno plast pred ognjem in ves čas ohranja statično trdnost. Armirano betonske ali opečne konstrukcije imajo veliko manjšo požarno odpornost in hitreje popustijo. Tudi poplave na iQwood, za razliko od lepljenih lesenih konstrukcij, nimajo nobenega trajnega škodljivega učinka.

Odlična potresna varnost

Za najmočnejše vetrove in najhujše potresne sunke

Ker lahko stene, stropove in strešno konstrukcijo izdelamo iz enakih elementov, ti tvorijo izjemno kompaktno, trdno in zrakotesno konstrukcijo, primerno tudi za najbolj vetrovna območja. Zaradi svoje prožnosti pa je tudi potresno veliko varnejša od togih klasičnih gradbenih materialov, tudi pri najhujših potresnih sunkih.

Izjemna izolativnost

iQwood stena je rekorder v toplotni izolativnosti

Noben drug nosilni gradbeni material – vključno z lesenimi bruni ali lepljenimi nosilci – ne izolira bolje. Velika masa križno mozničenega lesa je zaslužna za izjemno toplotno akumulacijo, ki daleč presega klasično montažno gradnjo in je primerna tudi za pasivne hiše. Hkrati pa ta masivnost omogoča naravno zvočno izolacijo, boljšo kot pri klasično grajenih hišah.

Zdravju prijazno

iQwood leseni elementi niso obdelani z nobenim kemičnim sredstvom, zato ne vsebujejo alergenov ali drugih zdravju škodljivih snovi

Naravni bio iQwood zagotavlja prijetno klimo in optimalno vlažnost v zaprtih prostorih. Ker ne ustvarja statičnega naboja, je v hiši manj prahu. Ker poleg tega ni mogoč razvoj plesni, je zelo primerno za alergike. Bio masivna lesena stena nudi skoraj popolno zaščito pred visokofrekvenčnim sevanjem v okolici.

Prijetno udobje

iQwood - izkusite toplino in mehkobo lesa

Masivni iQwood nudi izjemno toplotno izolacijo, primerno za pasivne hiše, in je hkrati odličen toplotni shranjevalnik. Lesna masa pomaga uravnoteževati temperaturo, zato omogoča bolj učinkovito ogrevanje in hlajenje. Večplastna zrakotesna konstrukcija iQwood pripomore tudi k odlični zvočni zaščiti in ustvarja prijetno akustiko v prostoru. Na dotik je prijetno topel, prijetnega vonja in nevtralizira neprijetne vonjave.

Naravi prijazno

Konstrukcija iQwood je popolnoma naravna

Ustvarjena je iz nežno sušenega alpskega lesa, dimenzijsko izjemno stabilna in odporna proti škodljivcem. FSC certifikat dokazuje, da so vsi deli iz trajnostnega gozdarstva. Pridelava ne povečuje izpustov CO2, zmanjšuje pa jih tudi nizka poraba energije za ogrevanje in hlajenje. iQwood elementi so popolnoma reciklažni.

Lumar iQwood - živeti s toplino lesa

Oglejte si projekt Lumar INDIVIDUAL, ki smo ga zgradili v celoti s tehnologijo iQwood za kupca v Avstriji.
facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn