Aktivna hiša

Hiša ki ustvarja pozitivno energijo

Hiša, ki ustvarja več energije,
kot jo potrebujete

Energijska učinkovitost, skrb za okolje in bivalno ugodje so kriteriji trajnostne gradnje. V Lumarju smo kot prvi naredili korak naprej od pasivne hiše, predstavljamo vam koncept AKTIVNE HIŠE LUMAR.

Električna mobilnost in oddaja presežkov električne energije v omrežje
VPLIV NA OKOLJE
 • Izraba obnovljivih virov energije (energija sonca in okolja)
 • Uporaba materialov z majhnim vplivom na okolje.
OVOJ HIŠE
 • Energetska učinkovitost
 • Zrakotesnost
HIŠNA TEHNIKA
 • Prezračevanje
 • Ogrevanje
 • Pametne inštalacije
 • Senčenje
 • Razsvetljava
PRIJETNO BIVALNO OKOLJE
 • Dnevna svetloba
 • Sveži zrak
 • Uporabniku enostavno upravljanje
 • Akustično ugodje

VZORČNA
HIŠA

Zasnovali in zgradili smo prvo certificirano AKTIVNO HIŠO v Sloveniji.

Hiša Lumar Primus-R 150 EDITION predstavlja nadgradnjo dosedanjih pionirskih projektov podjetja, saj smo jo koncipirali ob enakomernem upoštevanju ključnih kriterijev trajnostne gradnje; bivalno ugodje, energetska učinkovitost in vpliv na okolje. Že danes obstajajo tehnologije in znanje, ki nam omogočajo vpeljavo celovitih rešitev na področju trajnostne gradnje in bivanja brez emisij. Naša odgovornost in naloga je, da jih začnemo uporabljati.

OKOLJE ENERGIJA BIVALNA KLIMA ZDRAVJE IN UDOBJE

KONCEPT

Aktivna hiša je NAŠA URESNIČENA vizija o gradnji objektov, ki nudijo zdravo in udobno bivanje, so energetsko učinkoviti in brez negativnega vpliva na okolje. Je del koncepta Lumar Zero Emission Living®, ki predstavlja skupek celovitih rešitev na področju trajnostnega in brez emisijskega bivanja.

Aktivna hiša v svojem konceptu presega merila skoraj nič-energijske hiše s porabo pod 15 kWh/m2 a, zato ni pomembna le potreba po toploti za ogrevanje, ampak tudi energija potrebna za delovanje hiše in njenih naprav v fazi uporabe.

POTRJENA
TEHNOLOGIJA

CERTIFIKAT ACTIVEHOUSE

Certifikacijski sistem Active House je organiziran na treh glavnih principih; princip ugodja, energije in okolja. Vizija, ki se izraža skozi vse tri principe je načrtovanje stavb, ki dajejo več, kot porabijo (“Buildings that give more than they take”). Kriteriji vseh treh principov, ugodja, energije in okolja so zapisani v specifikaciji Active House (Active House Specification) in so namenjeni tako novogradnji kot prenovi pretežno stanovanjskih stavb. Hiša Lumar Primus-R 150 EDITION je prva stanovanjska hiša, ki je prejela certifikat Zveze Active House iz Bruslja.

PARTNERJI

Ob nakupu hiše Lumar dobite največ na m2 – originalno Lumar kakovost. Primerjajte našo ponudbo in odločitev bo preprosta. Kakovost zagotavlja Lumar s svojimi partnerji.

Podjetje Knauf Insulation je sodelovalo na več področjih. Prispevali so toplotno izolacijo iz mineralne volne, na streho smo integrirali zeleno streho. Streha v zimskem času nudi dodatno zaščito pred mrazom, v poletnem času pa zaradi absorbcije toplote pripomore k manjšemu pregrevanju prostorov in s tem k večji energijski učinkovitosti stavbe.

Enostavno upravljanje sistemov hišne tehnike, nadzora nad bivalnim ugodjem ter dodatne varnosti na domu omogoča sistem pametnih inštalacij podjetja Go4Panda. Sistem je uporabniku prijazen z možnostjo prednastavitev posameznih scenarijev s pomočjo katerih hiša sama poskrbi za prijetno bivalno ugodje in posledično tudi manjšo porabo energije.

Potrebno toploto za delovanje hiše zagotavlja toplotna črpalka Vaillant zrak-voda z odličnim grelnim številom. Ogrevanje je izvedeno z nizkotemperaturnim ploskovnim ogrevanjem, ki je izvedeno kot talno in stropno ogrevanje.

Z vgrajenim sistemom centralnega prezračevanja Zehnder, ki danes predstavlja standardno rešitev za hiše Lumar, se ob stalnem dotoku svežega zraka minimalizirajo tudi izgube zaradi prezračevanja.

S pomočjo dodatnih strešnih oken Velux za ravne strehe v otroških sobah, ki dajejo dodatno količino dnevne svetlobe in enakomerno osvetlijo prostor po celotni globini, ni potrebe po dodatni umetni svetlobi.

Podjetje Enertron je razvilo arhitekturno dovršen nadstrešek s sončno elektrarno, s katero pokrivamo vse potrebe po električni energiji za delovanje hiše. Viške pa lahko uporabimo za polnjenje električnega avtomobila.

Za toplotno izolacijo temeljne plošče je uporabljena sistemska rešitev podjetja Fibran, ki vključuje dodatno zaščito pred radonom.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn