Certifikati

V podjetju Lumar smo v zadnjih letih pridobili številne mednarodne in domače certifikate ter priznanja, ki potrjujejo naša prizadevanja pri gradnji kakovostnih skoraj nič-energijskih objektov.

Smo eno redkih slovenskih in evropskih podjetij na področju montažne gradnje, ki se lahko ponaša s tolikimi priznanji in nagradami za arhitekturne zasnove objektov, tehnologijo gradnje in odličnost v poslovanju.


Certifikat Passivhaus inštituta v Darmstatu

Na Passivhaus inštitutu v Darmstadtu smo pridobili pet certifikatov. S prvima certifikatoma smo certificirali našo tehnologijo gradnje s konstrukcijskim sistemom Lumar PASIV EKO in Lumar PASIV ENERGY. Certifikat potrjuje, da konstrukcijski elementi in izvedbeni detajli izpolnjujejo zahteve za gradnjo pasivnih hiš. Certifikati potrjujejo, da konstrukcijski elementi in izvedbeni detajli Lumar izpolnjujejo zahteve za gradnjo pasivnih hiš.

Ob tehnologiji smo leta 2010 certificirali še prvo pasivno plus energijsko hišo Primus-D 137 Mitje Petkovška in kot prvi in edini leta 2013 pasivno hišo v tujini.Leta 2016 smo za hišo Primus-D 137d prejeli še certifikat Passivhaus inštituta po katerem se hiša uvršča v razred Plus.

Za dokaz zahtevanih karakteristik je potrebno izdelat izračun s programom PHPP 2007 ter zagotoviti zahtevano zrakotesnost objekta.


Znak CE

Na osnovi pridobljenega Evropskega tehničnega soglasja (ETA-11/0044) lahko v podjetju Lumar naše proizvode označujemo s CE znakom. CE znak potrjuje, da je proizvod skladen z evropskimi standardi s področja mehanske odpornosti in stabilnosti, požarne varnosti, trajnosti in varnosti za uporabo.

Osnovni podatki o evropskem tehničnem soglasju.


Znak ÜA

Znak ÜA predstavlja avstrijski znak kakovosti. Pridobljen znak je potrditev, da vsi vgrajeni materiali ustrezajo evropskim normam, sočasno pa preverja tudi kakovost izdelave posameznih konstrukcijskih elementov.

Več o ÜA certifikatu.


Znak kakovosti RAL

Znak kakovosti RAL je certifikat nemškega združenja proizvajalcev montažnih hiš in predstavlja pomemben znak kakovosti na nemškem trgu. Na osnovi rednih kontrol se preverja kakovost in ustreznost vgrajenih materialov ter potek proizvodnje. 


Platinasta bonitetna odličnost

V današnjem času je pri gradnji hiše še posebej pomembno izbrati zanesljivega partnerja. Partnerja, ki redno plačuje svoje obveznosti do dobaviteljev, podizvajalcev in svojih zaposlenih, obenem pa vlaga v razvoj. Samo na ta način je možno zagotavljati visoko stopnjo kakovosti, ki smo ji v Lumarju zavezani. Naša finančna stabilnost je zagotovilo za dolgoročno zagotavljanje garancije vaše hiše in izpeljavo zastavljenih projektov v dogovorjenih rokih.

Spadamo med 1,5 % podjetij v Sloveniji, ki se lahko pohvali s platinasto oceno bonitetne odličnosti. Platinasto bonitetno odličnost nosijo izključno podjetja, ki imajo zlato bonitetno oceno odličnosti vsaj tri leta zaporedoma (Bisnode Solutions).


Best Buy Award

V neodvisni raziskavi Best Buy Award smo trikrat zapored prejeli prestižno odličje Best Buy Award Št. 1 - najboljše razmerje med ceno in kakovostjo – kategorija: montažne hiše. Neodvisno raziskavo Best Buy Award, ki je bila narejena med 1.200 anketiranci iz gradbenega sektorja v Sloveniji, je opravila švicarska hiša ICERTIAS - International Certification Association (www.icertias.com) s sedežem v Zürichu.


QUDAL – Quality meDAL

Odličje »QUDAL – Quality meDAL« smo trikrat zapored prejeli v letih 2014, 2016 in 2018, ker ponujamo najboljšo kakovost montažnih hiš med vsemi ponudniki montažnih hiš v Sloveniji.

Z nakupom Lumar hiše dobite cenovno ugoden paket z nizkimi stroški vzdrževanja in obratovanja, najvišje kakovosti in stopnje bivalnega ugodja.


Znak kakovosti Austria Gütezeichen

Kot slovenski proizvajalec montažnih hiš, ki je edini član avstrijskega združenja proizvajalcev montažnih hiš, smo prejeli znak kakovosti Austria Gütezeichen. Ta potrjuje preverjeno visoko kakovost Lumar hiš tako v fazi proizvodnje kot izvedbe hiš. Osnova za izdajo znaka kakovosti je namreč redno letno preverjanje s strani neodvisne institucije Holzforschung Austria, ki se ukvarja z raziskavami in razvojem na področju gradnje z lesom.


Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG)

Kot prvi slovenski proizvajalec montažnih objektov smo prejeli priznanje Znak kakovosti v graditeljstvi (ZKG). Okoljsko priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu smo pridobili za razvoj sistemskih rešitev za skoraj nič-energijske hiše lastne proizvodnje pod svojo blagovno znamko. Za doseganje meril visoko energijsko učinkovitih hiš so bili ključni razvojno raziskovalni projekti podjetja, katerih cilj je bil poiskati, razviti in implementirati sistemske rešitve, uporabne za vse naše hiše, tako za tipske oz. po “katalogu” kot tudi hiše po individualni zasnovi.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn