Plus energijske hiše Lumar (E⁺ HIŠE)

Razred plus energijskih hiš predstavlja nadgradnjo skoraj nič-energijskih hiš, pri katerih najpomembnejši kriterij ni več potrebna toplota za ogrevanje, ampak sposobnost izkoriščanja obnovljivih virov za proizvodnjo energije.


V Lumarju vam za vašo hišo že danes ponujamo sončne elektrarne s katerimi si boste električno energijo za delovanje vaše hiše proizvedli kar sami. Tako bo vaša hiša že od prvega dne brez stroškov za električno energijo.

 

 

Z vgradnjo ustrezno dimenzionirane sončne elektrarne na streho lahko hiša proizvede več energije, kot je za svoje delovanje porabi, kar jo uvršča v razred plus energijskih hiš.  S takšno nadgradnjo uporabimo obnovljive vire sončne energije za pridobivanje električne energije. Ker velja tako pridobljena energija za okolju prijazno, saj ne povzroča emisij toplogrednih plinov, je seveda smiselno, da tudi osnovo pri gradnji predstavlja kakovosten toplotni ovoj. Tukaj ponujajo naši konstrukcijski sistemi rešitev za odličen toplotni ovoj in hkrati tudi nizki ogljični odtis.


Konstrukcijski sistemi primerni za gradnjo E⁺ HIŠE


Sistemi ogrevanja v E⁺ HIŠI

Toploto za ogrevanje zagotavljamo s toplotno črpalko zemlja/voda VAILLANT flexoCOMPACT VWF ali toplotno črpalko zrak/voda. Pri toplotni črpalki zrak/voda ponujamo dve črpalki vrhunskih proizvajalcev VAILLANT aroTHERM VWL ali KRONOTERM. Moč toplotne črpalke se optimira na osnovi energetske učinkovitosti hiše oz. potreb po toploti za ogrevanje.

Ker govorimo o energijsko zelo učinkovitih objektih je podobno kot pri skoraj nič-energijskih hišah s porabo pod 15 kWh/m2 a, tudi tukaj obvezna vgradnja sistema prezračevanja z rekuperacijo toplote odpadnega zraka.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn