NOVICE

04. 07. 2019

Predstavili iniciativni odbor za zbiranje donacij UKC Maribor

Na današnji novinarski konferenci je vodstvo UKC Maribor predstavilo reševanje problematike klimatizacije na UKC Maribor, predstavili pa smo tudi iniciativni odbor za zbiranje donacij UKC Maribor.

Lumar - Predstavili iniciativni odbor za zbiranje donacij UKC Maribor

Ob lanski podelitvi zahval za donacije namenjene nakupu klimatskih naprav v UKC Maribor, so predstavniki bolnice predstavili nevzdržne razmere na posameznih oddelkih in področjih dela. Omenjeno je pripeljalo do pobude našega direktorja Marka Lukića in prof. dr. Matjaža Vogrina, da se ustanovi iniciativni odbor, katerega cilj bo sistemsko in trajno zbiranje sredstev za UKC Maribor.

S tem namenom želimo pozvati in vključiti lokalno gospodarstvo, podjetnike, znane osebe ter posameznike, da se nam pri teh prizadevanjih priključijo. Zavedamo se, da preko raznih dajatev tekom leta že prispevamo v zdravstveno blagajno, vendar je stanje žal takšno, da moramo sami prevzeti pobudo in pomagati. Ob predstavitvi iniciativnega odbora in njegovih ciljev je direktor podjetja Marko Lukić predstavnikom UKC Maribor predal donacijo v višini 3.000 EUR. 

Prvi korak sicer trajnega projekta, je donacijska akcija “Skupaj za boljše respiratorno zdravje pediatričnih bolnikov”, s katero apeliramo na zbiranje sredstev za nov otroški ventilator z vgrajeno najnovejšo tehnologijo za nadzor stanja pljuč.

Veseli nas, da sta se nam kot ambasadorja pobude pridružila Luka Šulić in Marcos Tavares, ki s svojim delom in zgledom dajeta težo in pomen našim prizadevanjem.

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn