NOVICE

01. 03. 2018

Jakov Fak je zgradil Lumar hišo

“To je naša nova hiša Lumar Opus 163, ki smo jo skupaj z arhitektom Mihom Završnikom še nekoliko prilagodili svojemu življenjskemu slogu. Hvala podjetju Lumar za vso pomoč, ta hiša je zame en velik življenjski projekt!”

Lumar - Jakov Fak je zgradil Lumar hišo

“Za veliko stvari kot športnik trdo delam že skoraj vse življenje. In da v istem letu zgradim hišo in osvojim olimpijsko kolajno, si štejem za lep uspeh. Osem let nazaj sem prišel v Slovenijo in takrat sem se odločil, da bom svojo prihodnost zgradil tukaj. Osem let kasneje s pomočjo veliko ljudi to je realnost, tole je zdaj moja nova hiša. Zame dom pomeni prostor, kamor se vedno znova vračaš – iz potovanj in tekmovanj po celem svetu. Tu je prostor, kjer te čakajo tvoji najbližji in kjer preživljaš svoje najpomembnejše trenutke v življenju. Hiša ponuja stik z naravo in vrtom, notranjost pa je popolnoma prilagojena življenju mlade družine in regeneraciji po napornih treningih. Hiša je fantastična, zgrajena samo iz naravnih materialov, od izolacije do celotne konstrukcije ter kritine, varčna in okolju prijazna. Že vse življenje sem zelo tesno povezan z naravo, in to je nekaj, kar želim prenesti na svoje otroke. Z ženo Matejo sva dobila punčko Milo, ki zdaj ima tudi svoj dom.”

Hiša Jakova Faka izhaja iz naše kataloške hiše Opus 163, ki pa jo je Jakov z družino prilagodil njihovim željam in potrebam. V ospredju je bila visoka energetska učinkovitost in uporaba naravnih materialov ob naši že prepoznavni funkcionalni razporeditvi prostorov. Hiša izžareva značilnosti klasično sodobne hiše, ki se v celoti zliva z okoljem in družini predstavlja prijeten in varen dom.

Foto: Jasna Marin

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn