NOVICE

06. 05. 2019

Z multinacionalko Saint-Gobain predstavili prvo skoraj nič-energijsko MultiComfort hišo

Na Jesenicah smo predstavili prvo skoraj nič-energijsko MultiComfort individualno stanovanjsko hišo. Hiša je plod razvoja dveh inovativnih in trajnostno usmerjenih podjetij; podjetja Lumar, ki je na povabilo multinacionalke Saint-Gobain razvilo poseben konstrukcijski sistem ter detajle, in koncerna Saint-Gobain, ki je prispeval napredne rešitve in smernice.

Lumar - Z multinacionalko Saint-Gobain predstavili prvo skoraj nič-energijsko MultiComfort hišo

Koncern Saint-Gobain je iskal pravega partnerja, s katerim bi lahko razvili in izpeljali MultiComfort projekt v Sloveniji. »V veliko zadovoljstvo nam je, da smo s podjetjem Lumar zelo hitro našli skupen jezik, saj Lumar v Sloveniji predstavlja inovativno podjetje, ki s svojimi produkti in aktivnostmi zagotavlja visoko energijsko učinkovitost in bivalno ugodje. S svojim konceptom Zero Emission Living pa ponuja tudi nove ter celovite rešitve na področju trajnostnega bivanja. Tem istim smernicam, filozofiji in vrednotam s svojim konceptom MultiComfort sledi tudi koncern Saint-Gobain. Zato je bil dogovor o skupnem sodelovanju in izvedba prvega skupnega projekta dobra osnova ter pokazatelj, kam želimo v prihodnje v Sloveniji. Pa ne samo v Sloveniji, tudi na področju regije in centralne Evrope, se kažejo priložnosti za skupno sodelovanje,« je povedal Tomáš Rosak, direktor koncerna Saint-Gobain za vzhodno Evropo. MultiComfort je inovativni koncept skupine Saint-Gobain, kjer so združili vsa znanja in izkušnje iz več kot treh in pol stoletij delovanja.

V podjetju Lumar smo k sodelovanju pristopili po temeljitem premisleku in preučitvi, kaj vse blagovne znamke kot so Rigips, Isover in Weber nudijo. V Lumarju smo zelo ponosni, da so nas po odmevnem sodelovanju s podjetjem BMW na področju premium zelene mobilnosti in bivanja, kontaktirali iz tako priznanega koncerna kot je Saint-Gobain, ter med mnogimi proizvajalci na trgu k sodelovanju pri projektu »multikomfortnega« bivanja povabili prav nas. Za sodelovanje nas je ob samem konceptu, ki ga z razvojem in filozofijo živimo tudi pri nas, prepričalo tudi dejstvo, da je Saint-Gobain na tržišče prinesel povsem nov pristop k materialom, kjer je dejansko velik poudarek na mineralnih materialih in trajnostnih rešitvah.

Lumar Primus-D 150

Začetek sodelovanja med podjetjema predstavlja prva demo MultiComfort hiša, ki je postavljena na Jesenicah. Gre za Lumarjevo skoraj nič-energijsko hišo Primus-D 150 z balkonom, ki odraža filozofijo MultiComfort standardov. Koncept MultiComfort predstavlja napreden in holističen pristop pri obravnavanju ključnih vidikov bivalnega ugodja – od zvoka, zraka, dnevne svetlobe ter temperature. V hišo so vgrajeni tudi senzorji, s katerimi spremljajo druge parametre bivanja, kot sta ogljikov dioksid in relativna vlažnost, ki prav tako govorita o kakovosti bivanja v hiši. Sočasno se spremlja tudi raba energije, analiza vseh rezultatov pa bo služila za razvoj produktov v prihodnje.

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn