NOVICE

04. 03. 2020

Predstavili novo linijo hiš Lumar GreenLine in partnerstvo s podjetjem Etrel

V okviru sejma DOM 2020 smo predstavili novo linijo hiš Lumar GreenLine (G-Line) in partnersko sodelovanje s podjetjem Etrel.

Lumar - Predstavili novo linijo hiš Lumar GreenLine in partnerstvo s podjetjem Etrel

»V zadnjih 15 letih smo izvedli številne pionirske in prototipne projekte, ki so služili pri razvoju celovitega koncepta trajnostnega bivanja Lumar ZERO EMISSION LIVING®. Ta predstavlja našo ključno smernico prihodnjega razvoja in delovanja. Z novo linijo Lumar GreenLine sledimo konceptu, ki vrhunski tehnologiji, energetski učinkovitosti in bivanjskemu ugodju z še intenzivnejšim povezovanjem z naravo, dodaja nove dimenzije trajnostnega bivanja,« je ob predstavitvi povedal direktor Lumarja Marko Lukić. V sodelovanju s podjetjem Etrel pa smiselno dopolnjujemo naš koncept Lumar Zero Emission Living® s sistemom za interaktivno polnjenje električnega vozila.

 

Linija hiš Lumar GreenLine

V sodelovanju z birojem Objem narave smo zasnovali novo linijo skoraj nič-energijskih hiš, s katero delamo nov korak na poti trajnostnega bivanja brez emisij. »Z linijo Lumar GreenLine smo ustvarili koncept družinskih hiš, ki prerašča stroge bivanjske okvirje hiše in nudi novo dimenzijo navezovanja z naravo, hkrati pa ponuja praktične in racionalne rešitve, ki uporabnikom olajšajo in polepšajo vsakdanje bivanje v njihovem domu. S premišljenimi tlorisnimi zasnovami smo ustvarili racionalne in  prilagodljive rešitve za različna življenjska obdobja stanovalcev. Vse hiše in rešitve so zasnovane tako, da jih lahko v sodelovanju z naročniki prilagodimo individualnim željam in potrebam, upoštevajoč dano lokacijo in možnosti za primerno umestitev v okolje,« ob predstavitvi nove linije pove Gregor Vreš iz biroja Objem narave. Pri snovanju so razmišljali tudi o možni ureditvi okolice, ki v povezavi z objektom ustvarja različne ambiente in možnosti koriščenja bivanjskega prostora. »Z novo linijo smo zabrisali stroge meje med notranjostjo in zunanjostjo, saj želimo, da se hiša ne zaključi pri pločniku, ampak na hišo in okolico gledamo celovito,« je dodal direktor Lumarja.

Obiščite nas na sejmu DOM v dvorani A-Kupola in spoznajte novo linijo hiš Lumar. 

 

Sodelovanje s podjetjem Etrel

Kot vodilni proizvajalec na svojem področju, smo se v sklopu trajnostne gradnje in mobilnosti povezali s podjetjem Etrel, ki je vodilno podjetje v razvoju inovativnih pametnih polnilnih postaj. »Polnjenje avtomobila se večinoma odvija doma, ko avtomobila več ur ne potrebujemo in lahko predstavlja veliko obremenitev tako za domačo napeljavo, kakor za širše omrežje, zato je potrebno pri izbiri polnilne postaje razmišljati dolgoročno in upoštevati tudi možnost povezovanja polnjenja z lokalno proizvodnjo električne energije. S pomočjo interaktivnih polnilih postaj Inch Home sočasno ustvarjamo ravnovesje med porabo električne energije za delovanje hiše, zahtevami omrežja ter potrebno električno energijo za polnjenje avtomobila,« pove Rok Kobal iz podjetja Etrel. Marko Lukić iz Lumarja pa je dodal: »V sodelovanju z Etrelom vidimo priložnost za ozaveščanje ljudi o novih tehnologijah in konceptih bivanja, ki so danes na voljo in omogočajo tako večjo kakovost življenja za posameznika in okolico, kakor tudi zanesljivo oskrbo z energijo in konkretne prihranke. Za sodelovanje s podjetjem Etrel smo se odločili tudi zaradi njihovega vlaganja v trajnostne materiale, saj so poskrbeli, da je postaje po izteku življenjske dobe možno 100% reciklirati, kar dodatno zmanjšuje vpliv na okolje.«

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn