NOVICE

11. 10. 2018

Odkrili temeljni kamen za nov zdravstveni dom v Luciji

Skupaj z županom Občine Piran in partnerjem pri projektu podjetjem Grafist, smo odkrili temeljni kamen za začetek del gradnje novega zdravstvenega doma v Luciji. 

Lumar - Odkrili temeljni kamen za nov zdravstveni dom v Luciji

Kot je ob odkritju povedal župan Občine Piran Peter Bossman, je bil pred osmimi leti, ko je prevzel vodenje turistične in zelene občine Piran, njegov cilj postaviti tudi temelje zdrave občine Piran. In prav novi zdravstveni dom v Luciji je tista naloga, ki si jo je najbolj želel izvršiti: »Novi objekt bo prav takšen, kot sem si želel. Večji, prostornejši, sodoben in okolju prijazen. Zagotavljal bo vse pogoje za enakopravno, primerno, kakovostno in varno zdravstveno oskrbo. Več prostora pomeni manj stresa in manj zapletov z dodatnimi pojasnili in informacijami, ki jih vsi potrebujemo, ko nam ponagaja zdravje. Novi zdravstveni dom tako ne bo le objekt, bo občinsko središče zdravja, okolje zaupanja in spoštovanja med bolniki in zdravniki ter drugimi zdravstvenimi delavci.«

Novi zdravstveni dom v velikosti 2.600 kvadratnih metrov se bo gradil v dveh fazah, prva obsega novogradnjo na zahodnem delu ob Solinarski cesti, in sicer ob in okoli obstoječe lekarne, druga pa nadomestno gradnjo na območju sedanjega zdravstvenega doma. Obe fazi gradnje bo združeval novi glavni vhod, vzdolžni atrij pa bo objekt ločil na zahodno novo krilo in vzhodni nadomestni krili objekta. Novi zdravstveni dom bo za 700 kvadratnih metrov večji od obstoječega, gradnja predvideva tudi več kot 100 dodatnih parkirnih mest.

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn