NOVICE

06. 04. 2022

Že drugič prejemniki okoljskega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu

Okoljski certifikat ZNAK KAKOVOSTI V GRADITELJSTVU (ZKG), ki ga podeljuje Gradbeni inštitut ZRMK, smo prejeli za uvajanje koncepta trajnosti v naše hiše.

Lumar - Že drugič prejemniki okoljskega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu

»V podjetju Lumar smo izjemno veseli in ponosni, da smo ponovno prejeli okoljski certifikat Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG). Še vedno smo namreč edini slovenski proizvajalec montažnih hiš s tem priznanjem. Če je bilo v preteklosti in pri prvem ZKG vse skupaj bolj usmerjeno v energetsko učinkovitost, govorimo tokrat o bistvenu širšem konceptu in to je zagotavljanje trajnostnega, zdravega in kakovostnega bivalnega ugodja v kombinaciji z uvajanjem tehnološko naprednih digitalnih sistemov v hišo, ki skupaj pripomorejo tako k nižji rabi energije, nizkim stroškom skozi celoten življenjski cikel in visokemu bivanjskemu ugodju,« je ob prejetju okoljskega certifikata ZKG povedal direktor Lumarja Marko Lukić.

Gradbeni inštitut ZRMK je v obrazložitvi med drugim zapisal: »Z leti izkušenj gradnje, tako skoraj nič-energijskih enostanovanjskih hiš, kot tudi vrtcev in zdravstvenega doma v Luciji, je podjetje eden ključnih sogovornikov v iskanju odgovorov glede razvoja sodobne gradnje z upoštevanjem vidikov trajnosti.«

Znak kakovosti označuje izdelke in storitve, ki izpolnjujejo visoke, strokovno pripravljene in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti, proizvajalec pa zahteve glede zagotavljanja kakovosti in poslovne odličnosti.

Nove koncepte trajnostne gradnje si lahko v okviru ZERO EMISSION® DNEVOV LUMAR, med 6. in 10. aprilom, ogledate na prvi certificirani aktivni hiši v Dragomlju.

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn