NOVICE

09. 11. 2022

Smo pokrovitelj opernega muzikala Tesla

Počaščeni in veseli smo, da smo dobili priložnost biti del tako lepega in odmevnega projekta, kot je uprizoritev opernega muzikala o enem najbriljantnejših umov v zgodovini človeštva, Nikoli Tesli, pod streho odličnega mariborskega gledališča in v izvedbi plejade priznanih mojstrov odrske uprizoritve.

Lumar - Smo pokrovitelj opernega muzikala Tesla

Nikola Tesla je bil nenadkriljiv um svoje dobe, ki je s svojimi izumi za vedno spremenil naš svet. Ta velik izumitelj in vizionar, pa je bil, kar je morebiti manj znano, tudi zagrižen humanist in človekoljub, ki si je skozi svoje izume aktivno prizadeval za boljši svet, pri tem pa bil pogosto nerazumljen.

Prav ta, morebiti manj znana humanitarna plat Teslovega delovanja, po kateri si je prizadeval za dobrobit vseh ljudi, je tudi osnovno izhodišče opernega muzikala. In to je tisto, kar nam danes manjka – občutek za splošno dobrobit, ne glede na lastni kapitalski dobiček, ko se svet utaplja v lastnih odpadkih in duši v posledicah globalnega segrevanja. Ne samo, ker je Nikola Tesla bil v svojih dosežkih daleč pred vsemi, pač pa tudi zaradi omenjenega občutka za splošno dobro, smo pri Lumarju z veseljem pristopili k sodelovanje pri tem projektu.

Tudi v poslanstvu našega podjetja je skrb za boljši jutri. Bivanje z nizkim ogljičnim odtisom, razvoj energetsko učinkovitih in trajnostno naravnanih rešitev je del našega DNK in dolgoročnih usmeritev.

Več informacij o predstavi in datumih predvajanj na spletni strani SNG Maribor

Foto: mediaspeed.net/SNG Maribor

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn