NOVICE

03. 01. 2024

Pregled leta 2023

Pripravili smo kratek pregled nekaj naših dosežkov in aktivnosti v letu 2023. 

Lumar - Pregled leta 2023

1. Inovativnost & trajnost – nagrade in certifikati

✔ Prejeli smo še tretji Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG).
✔ Postali smo prvi prejemniki nagrade SME EnterPRIZE za trajnostno poslovno prakso na področju okolja, ki jo podeljuje Skupina Generali in smo zastopali Slovenijo v Bruslju med 10 evropskimi junaki trajnosti.
✔ Bili smo med 10 nominiranci za Delove podjetniške zvezde.
✔ Drugo leto zapored smo postali prejemniki certifikata Green Star za celovito trajnostno poslovanje podjetja.

2. Lumar Zero Emission Tour

V letu 2023 smo po celotni Sloveniji pripravili dneve odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission Tour. Na ogled so bile raznolike hiše Lumar, kjer so lahko obiskovalci pridobili celovite informacije o trajnostni gradnji Lumar, trendih in prednostih montažne gradnje.

3. Predstavitev trajnostne gradnje

Našo trajnostno tehnologijo in izkušnje z gradnjo skoraj nič-energijskih montažnih objektov smo predstavljali na številnih strokovnih dogodkih po Sloveniji, na sedežu podjetja pa smo gostili več skupin iz izobraževalnih ustanov ter strokovnjakov iz Slovenije in tujine.

4. Razvoj iQwood – brez lepil in kovin

Nadaljevali smo z zastavljenimi aktivnostmi povezanimi z razvojem, ozaveščanjem o trajnostni masivni gradnji ter pozicioniranjem našega inovativnega masivnega sistema iQwood. Ponosni smo na najvišje nacionalno priznanje za inovacije, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. Pospešeno smo gradili več kot 3.000 m2 velik vrtec v Selnici ob Dravi ter se aktivno predstavljali na največjem evropskem dogodku lesne gradnje – Forum Holzbau.

5. Varen in zanesljiv partner

Peto leto zapored smo postali prejemniki Platinaste bonitetne odličnosti AAA (Dun&Bradstreet). Najvišja ocena bonitetne odličnosti sporoča, da smo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt.

6. Hiter in strokoven odziv po poplavah

Letošnje leto so zaznamovale obsežne poplave, ki so v velikem obsegu prizadele naše kraje. S skupnimi močmi sodelavcev in izvajalcev smo takoj pristopili do vseh lastnikov naših hiš, ki so utrpeli škodo, ter jim pomagali z nasveti in predlogi za trajnostno ter dolgoročno sanacijo.

Z veliko motivacije in novimi projekti se že oziramo v 2024, ko bomo nadaljevali z razvojem naše trajnostne tehnologije, ozaveščanjem ter ustvarjanjem sodobnih trendov trajnostne lesene gradnje.

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn