NOVICE

19. 05. 2016

Začeli sodelovanje s pionirjem montažne gradnje Arijem Griffnerjem

Sodelovanje z Arijem Griffnerjem pomeni za Lumar razširitev ponudbe kakovostnih in arhitekturno zahtevnih hiš ter dodatno pozicioniranje in utrjevanje blagovne znamke Lumar ter njenih produktov v tujini.

Lumar - Začeli sodelovanje s pionirjem montažne gradnje Arijem Griffnerjem

»Ponosni in počaščeni smo bili, ko se je Ari Griffner s predlogom za sodelovanje obrnil na naše podjetje. Že zelo zgodaj smo ugotovili, da nas združuje podobna filozofija delovanja, način razmišljanja, usmerjenost v razvoj novih arhitekturno inovativnih produktov, ljubezen do detajlov ter visoka kakovost končne izvedbe. Zato smo zelo hitro našli skupne točke našega sodelovanja, ki obsega od proizvodnje in prodaje njegovih hiš v Sloveniji, Avstriji in Italiji, do skupnega razvoja novih produktov. Pri tem je zagotovo najbolj drzen projekt povezan z gradnjo habitata, ki bi lahko v prihodnosti postal razširjen način reševanja bivanjskih izzivov,« je ob začetku sodelovanja povedal direktor Lumarja Marko Lukić. Lumar je prvo podjetje, ki je prejelo franšizo UnitedBuildings za uporabo na novo razvitih hiš iz Ari Griffner Home kolekcije.

Lumar je z začetkom sodelovanja postal prvi uporabnik franšize UnitedBuildings. Ob uporabi programske opreme  je podjetje postalo ekskluzivni prodajalec in proizvajalec hiš iz Ari Griffner Home kolekcije v Slovenij, v vzhodnem delu Avstrije in Italiji. »Ari Griffnerja je med drugim prepričala tudi širina našega znanja, poznavanje produkta in izjemno visoki standardi v vseh fazah gradnje hiše. Z UnitedBuildings ne delimo in povezujemo zgolj našega znanja in kompetenc na področju arhitekture, ampak sledimo tudi konkretnim ciljem rasti, kjer diferenciacija in vse širše gradbene kompetence ter znanja igrajo vse pomembnejšo vlogo,« dodaja Lukić. Ob tem je Griffner dodal: »Z Lumarjem se nam odpirajo možnosti za delovanje tudi izven Avstrije. Želja je, da bi do konca leta 2018 skupaj dosegli tudi arhitekturno zahtevne kupce v Italiji, Švici in Nemčiji,« dopolni Griffner.

Ob razvoju novih arhitekturnih rešitev, digitalnih tehnologij in konceptov je pomemben strateški cilj sodelovanja obeh partnerjev razvoj habitata. »Človek sicer teži k individualnosti, si pa vseeno želi biti sprejet v skupino, ki jo zaznava okoli sebe. Velika večina si želi živeti v naravi, kljub temu pa se ne želi odpovedati prednostim mestnega življenja. Še vedno je pri gradnji v ospredju koncept enodružinske hiše, ki pa bo tudi zaradi drugačnega načina življenja, prešla v druge koncepte. Vse bolj bo v ospredje prihajalo dejstvo, da bomo delili stvari – »Share luxury«. Tukaj vidimo habitat kot odgovor na te izzive prihodnosti. Ljudem bomo še naprej omogočali bivanje v naravi, ob tem pa se bo le spremenil način življenja – deljenje dobrin, centralno pozicionirani skupni prostori...,« prve ideje o habitatu razloži Griffner. Habitati so zaradi svoje zasnove in načina delovanja energetsko učinkoviti, grajeni trajnostno ter so energetsko neodvisni. »Čas dela za nas. V naslednjih petih letih je cilj na 2,5 hektarjih velikem zemljišču zgraditi naš prvi habitat, ki bo zavzemal približno 70 enot in eno skupno centralno stavbo. Z Lumarjem smo sedaj dokončno dobili partnerja s katerim bomo lahko ta projekt razvili in ponudili trgu. Že danes imamo veliko interesentov,« doda Griffner.

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn