Individualna hiša Lumar

Individualna hiša Lumar

Individualna hiša Lumar

166.58 m2

Bivalna
površina

2022

Leto
izgradnje

Družina je bila na pragu največjega življenjskega projekta, gradnje hiše in se je odločila nekoliko poenostaviti proces načrtovanja in gradnje svojega sanjskega doma. Celotno nalogo - od idejne skice, pridobivanja gradbenega dovoljenja, gradnje, nadzora pa do montaže zadnjega detajla - je zaupala podjetju Lumar.

Lumarjev arhitekturni biro, ki se ponaša s številnimi referencami in dolgoletnimi izkušnjami, je prevzel načrtovanje te individualno zasnovane hiše. Skupaj so zasnovali razgibano arhitekturo v dveh etažah, ki se v pritličju poveča za izmaknjeno spalnico staršev in pokrito teraso z letno kuhinjo. Arhitekti so upoštevali vse želje družine, hkrati pa arhitekturo uskladili z urbanističnimi pogoji parcele.

Hiša sledi konceptu Lumar Zero Emission Living®, ki ga v podjetju Lumar razumejo kot skupek celovitih rešitev na področju trajnostnega in brez emisijskega bivanja, ki bodo imele pozitiven vpliv na več generacij. Ogrevanje je urejeno s toplotno črpalko s talnim gretjem, objekt se prezračuje z centralnim sistemom z rekuperacijo toplote, vgrajena so energetsko učinkovita alu/les okna. Vsi vgrajeni sistemi in materiali zagotavljajo odlične bivalne pogoje in majhne stroške ogrevanja.

Izvedbo hiše je izvedla Lumarjev uigrana montažna ekipa in ekipa stalnih podizvajalcev, ki zagotavljajo brezhibno izvedbo v dogovorjenih rokih. Lumar je poskrbel tudi za tiste podrobnosti, ki za marsikaterega izvajalca niso samoumevne - izvedbo terase, ki jo je družina nadgradila z bioklimatsko pergolo, na primer. Le-ta družini omogoča koriščenje zunanjega ambienta, na katerem so si uredili tudi prekrasno letno kuhinjo, skozi daljše obdobje.

Družina je tako uresničila svoje sanje o svetlem domu s pomočjo širokega spektra uigranih strokovnjakov, ki delujejo pod eno streho in s skupnim ciljem: ustvariti kvalitetno zasnovan dom, ki je naročniku pisan na kožo.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn