Individualna nizkoenergijska hiša

Individualna nizkoenergijska hiša

Enodružinska hiša

161 m2

Bivalna
površina

2009

Leto
izgradnje

ARHITEKT O PROJEKTU IN SODELOVANJU S PODJETJEM LUMAR

Projektiranje hiše Lavrič v Ribnici mi je bil poseben izziv in veselje. Sem strasten zagovornik lesa in ekologije ter smiselnih racionalnih investicij, kakršno je bilo tudi naročilo tega projekta. Po usklajevanju projektant-investitor-energetik smo prišli do čiste, preproste rešitve, ki je odgovorila tako na obstoječi podeželski prostor, sodobnosti v smislu oblike in potreb ter trajni ekonomičnosti hiše.

Še posebno ustvarjalno in kvalitetno pa je bilo sodelovanje z izvajalcem, podjetjem Lumar, saj smo vse potrebne detajle smiselno uskladili in natanko tako tudi izvedli in to v zelo kratkih časovnih okvirih. To je bil gotovo referenčni primer vzornega sodelovanja in sinergije v trikotniku projektant-investitor-izvajalec. Posledica tega je veliko zadovoljstvo stanovalcev, ki po treh letih bivanja v hiši vedno znova ugotavljajo pravilnost odločitev na vseh nivojih.

 

IZKUŠNJA INVESTITORJA

Pri snovanju naše hiše smo si postavili sledeča izhodišča: hiša naj bo energetsko varčna, montažna oz. lesena, naj bo po površini optimalna za štiričlansko družino ter naj se vklopi v tradicionalen prostor vasi. Najprej smo dorekli projekt z arh. Matejo Dekleva, ki je vključila tudi naše želje po preprosti tradicionalni, vendar tehnološko moderni hiši. Po temeljitem proučevanju izvajalcev smo se odločili za podjetje Lumar.

Prepričale so nas njihove reference pri gradnji nizkoenergetskih objektov, hkrati pa so bili odprti za sodelovanje z našo projektantko in pripravljeni prisluhniti vsem našim željam. Sodelovanje je res potekalo vzorno in v obojestransko zadovoljstvo. Vse je bilo speljano brezhibno in brez zapletov ter v dogovorjenem roku. Počutje in kvaliteta bivanja v hiši Lumar sta odlična, zelo zadovoljni smo tudi z nizko porabo energije za ogrevanje in prezračevanje. Sedaj, ko že dve leti uživamo naš domek, lahko rečemo, da so bile naše odločitve v vseh ozirih pravilne.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn