Individualna pasivna hiša

Individualna pasivna hiša

Zasnova te enodružinske hiše na hribu s svojim tlorisom odraža vse želje in potrebe njenih lastnikov. Arhitekturna zasnova hiše združuje klasično dvokapnico z elementi sodobne arhitekture.

162 m2

Bivalna
površina

2016

Leto
izgradnje

Miha Završnik

Arhitekturna
zasnova

Pokrita loža na južni strani hiše prekinja ravno linijo fasade in hkrati ponuja pokrit kotiček za druženje in uživanje. Velike steklene površine v dnevno bivalnih prostorih ponujajo izredno svetle bivalne prostore, hkrati pa v zimskem času omogočajo pasivno ogrevanje na račun pridobljene sončne energije.

 

Tloris je zasnovan odprto tako, da optimalno izkorišča lokacijske pogoje in celotno bivalno površino. Nadstropje je razdeljeno na bivalni del in ločen starševski del, ki zajema spalnico, garderobo in kopalnico. Bivalni del združuje prostorno kuhinjo z jedilnico, ki se povezuje z dnevno sobo in ponuja čudovit razgled po pokrajini. Stopnišče povezuje nadstropje s pritličjem, v katerem se nahajajo kabinet, otroške sobe, kopalnica in wellnes prostor.

 

Ugodna lega na parceli, kompaktna in sodobna zasnova, vgrajen sistem prezračevanja z rekuperacijo toplote ter gradnja s certificiranim konstrukcijskim sistemom Lumar Pasiv Eko hišo uvršča v razred skoraj nič-energijskih hiš s porabo pod 15 kWh2ma. Za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode skrbi toplotna črpalka, medtem ko sistem prezračevanja z rekuperatorjem zagotavlja stalen dotok svežega zraka.

 

Lumarjeva sodobno zasnovana hiša na hribu predstavlja sodoben vzorec trajnostne gradnje, ki nudi visoko udobje bivanja in možnost preživljanja kakovostnega življenja. Je za ljudi, ki sta jim individualnost in preseganje vsakodnevne rutine vrednota. Tako ta hiša ne bo samo hiša v kateri stanujete, temveč dom, v katerem boste zaživeli svoje sanje.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn