Dan odprtih vrat

05. 03. 2019

Dan odprtih vrat na hiši PRIMUS-E 137 na Vrhovcih pri Ljubljani

V soboto 16. marca 2019, med 10.00 in 16.00 uro, predstavljamo na Vrhovcih pri Ljubljani vrhunsko zasnovano skoraj nič-energijsko hišo Primus-E 137.

Vsa mesta za ogled hiše Primus-E 137 so zapolnjena. Za razumevanje se vam zahvaljujemo in vas že sedaj vabimo na naslednji dan odprtih vrat, o katerem vas bomo kmalu obvestili.

V podjetju Lumar v soboto 16. marca, med 10.00 in 16.00 uro, prvi letošnji DAN ODPRTIH VRAT. Tokrat bo na ogled sedem let vseljena skoraj nič-energijska hiša Primus-E 137, ki na celovit način obravnava vidike bivalnega ugodja, rabe energije in trajnosti. Hiša Primus-E 137 bo na ogled na Vrhovcih pri Ljubljani. Na dnevu odprtih vrat bomo predstavili našo pomladno ponudbo skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter energetske rešitve in koncepte gradnje Lumar hiš.

 

O HIŠI PRIMUS-E 137

Hišo Primus-E iz skupine AVANTGARDE odlikuje sodobno oblikovanje, izjemno racionalen tloris in največja možna uporabnost ter visoka energetska varčnost, ki ustreza zahtevam standardu gradnje skoraj nič-energijskih hiš s porabo energije pod 15 kWh/m2 a. Hiša je grajena s prvim slovenskim certificiranim konstrukcijskim sistemom Lumar PASIV EKO. Z vgrajenim sistemom prezračevanja izpolnjuje hiša pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. Zaradi majhne porabe energije in velikega deleže uporabljene naravne izolacije, celuloza in lesna vlakna, je uvrščena v najvišji rang subvencije Eko sklada. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda. 

Hiša je bila leta 2013 izbrana med energetsko najučinkovitejše objekte v Sloveniji.

 

 

PREDSTAVITVE LUMARJEVIH STROKOVNJAKOV

Lumarjevi strokovnjaki vam bodo na hiši predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter z veseljem svetovali v zvezi z gradnjo vašega novega doma. Na dnevu odprtih vrat bodo prisotni tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše Lumar. Za več informacij o gradnji in bivanju v skoraj nič-energijskih hiši Primus-E bodo na voljo lastniki hiše.

 

POMLADNE UGODNOSTI HIŠE PRIMUS - VSE HIŠE PRIMUS S SONČNO ELEKTRARNO

Ko smo pred desetimi leti postavili prvo plus energijsko hišo Primus-D 137d za našega znanega telovadca Mitjo Petkovška, je bil to pionirski in prototipni projekt. Na osnovi pridobljenih znanj in izkušenj lahko danes kupcem celovite rešitve na področju trajnostne gradnje in življenja brez emisij ponudimo standardno. V okviru koncepta ZERO EMISSION LIVING smo hišo PRIMUS nadgradili s sončno elektrarno standardno. S pomočjo sončne elektrarne boste vso potrebno električno energijo za delovanje hiše proizvedli sami. Tako boste od prvega dneva bivanja v hiši brez stroškov za električno energijo.

Vaš Lumarfacebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn