Primus
Fleksibilnost & indvidualnost

Hiše Primus

Kot odgovor na vse večje povpraševanje po sodobno zasnovanih hišah, ki že v svoji zasnovi upoštevajo smernice skoraj nič-energijskih hiš (takšne hiše smo včasih imenovali pasivne hiše), smo razvili linijo hiš PRIMUS.

Zgrajena je na racionalnem tlorisu z odprto zasnovanim bivalnim prostorom v pritličju, ki združuje kuhinjo z jedilnico in dnevno sobo. V nadstropju so funkcionalno zasnovani spalni prostori, ki na dani kvadraturi nudijo maksimalno bivalno ugodje.

 

Z MISLIJO NA UČINKOVITO RABO ENERGIJE

Hiše iz linije PRIMUS so bile razvite z mislijo na energetsko varčnost, učinkovitost in visoko bivalno ugodje. Sončno energijo zajemajo skozi velike steklene površine orientirane proti jugu.

Na južno strešino lahko dodamo sončno elektrarno, ki ob vrhunski tehnologiji gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar in nizki porabi električne energije, proizvedejo več energije kot je hiše za svoje delovanje potrebujejo. Tako postane E+ hiša (plus energijska hiša) brez stroškov za električno energijo in še nižjimi obratovalnimi stroški skozi celoten življenjski cikel.

 


PRILAGODLJIVE TLORISNE REŠITVE

Hiša PRIMUS je zgrajena na izjemno racionalnem in prilagodljivem tlorisu. Vsi tlorisi so zasnovani tako, da se prostori odpirajo proti jugu, kjer preko velikih steklenih površin ponujajo izredno svetle in tople bivalne prostore ter povezavo z naravo. Izbirate lahko med različnimi tlorisnimi zasnovami pritličja, ki jim lahko dodajate različne izvedbe nadstropij. V mansardni izvedbi pritličje ostaja konceptualno sorodno izhodiščnemu modelu, mansarda pa se smiselno prilagaja možnostim osončenja neposredno s čelnih fasad. Pri vseh zasnovah lahko izberete tudi okno na jugovzhodnem delu.

 

PRITLIČJE

Vhod SEVER s spalnico
Vhod ZAHOD s kabinetom
Vhod ZAHOD s širokimi stopnicami
Vhod ZAHOD s spalnico in tušem v pritličju
Vhod ZAHOD s tlorisno razporeditvijo dnevnega prostora brez stebrov
Vhod ZAHOD z obrnjenim bivalnim prostorom (L-tloris)

NADSTROPJE/MANSARDA

Izvedba s širokimi stopnicami
Izvedba s štirimi sobami
Izvedba s tremi sobami – velja za mansardno izvedbo hiše Primus
Izvedba z ozkimi stopnicami in tremi sobami
Izvedba z apartmajem za starše z lastno kopalnico
Izvedba z zamenjano spalnico in otroško sobo (L-tloris)

7 TIPOLOGIJ – RAZNOLIKOST PREDSTAVLJA INDIVIDUALNOST

Hiša PRIMUS je zvezda na področju raznolikosti in funkcionalnosti. Hišo smo iz zasnove z dvokapno streho (D) razširili s premišljenimi in optimiranimi tipologijami – dvokapna streha z ložo (L), mansarda (M), enokapna streha (E), ravna streha (R), večkapna (V) in v mansardni izvedbi s frčado (F).

Primus-D
Primus-L
Primus-M
Primus-E
Primus-R
Primus-V
Primus-F

 

5 PAKETOV ZA VAŠ PRAV POSEBEN PRIMUS

Vse zasnove hiše Primus je mogoče opremiti z dodatnimi paketi zunanje podobe. Izbrati je mogoče paket DESIGN (d), svežih in sodobnih linij, paket CLASSIC (c), ki v prepoznavno Primusovo družino vnaša dimenzijo klasične hiše z odprtimi lesenimi napušči. Za Primusove hiše v zasnovi P+1 pa smo pripravili še možnost izvedbe paketov URBANO (u) in Elegance (e), ki izgledu Primusovih hiš omogočajo dodano dimenzijo poteze pokritega balkona in elegantnega zavetrja v delu predvidene terase, obenem pa sam izgled hiše dodatno značajsko plemenitijo. Paket EDITION pooseblja moderna in funkcionalna zasnova. Tloris hiše je zasnovan brez strebrov v dnevnem prostoru, estetski videz pa dopolnjujejo vogalni panoramski okenski sestav, podolgovata okna v nadstropju, ravni strešniki ter izbrani vgrajeni materiali višjega cenovnega razreda.
Paket EDITION
Paket Loža
Paket Urbano
Paket Classic
Paket Design

Dodatki

Vsem hišam iz linije Primus lahko dodate tudi nadstrešek za en ali dva avtomobila. Dodatno lahko nadstrešek kombinirate še s priročno lopo, ki vam bo služila kot zunanja shramba. Hiši se lahko doda še kakovostno fasado iz lesa, kamna ali fasadnih plošč, njen izgled pa spremenite tudi s priročno pergolo.

Nadstrešek z lopo ali brez - enojni
Nadstrešek z lopo ali brez - dvojni

Fasada iz lesa
Fasada iz kamna
Fasadna iz maloformatnih ploščic
Fasadna iz velikoformatnih ploščic

Pergola
Balkon
Nadstrešek
facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn