Primus
Fleksibilnost & indvidualnost

Hiše Primus

Kot odgovor na vse večje povpraševanje po sodobno zasnovanih hišah, ki že v svoji zasnovi upoštevajo smernice skoraj nič-energijskih hiš (takšne hiše smo včasih imenovali pasivne hiše), smo razvili linijo hiš PRIMUS.

Zgrajena je na racionalnem tlorisu z odprto zasnovanim bivalnim prostorom v pritličju, ki združuje kuhinjo z jedilnico in dnevno sobo. V nadstropju so funkcionalno zasnovani spalni prostori, ki na dani kvadraturi nudijo maksimalno bivalno ugodje.

 

Z MISLIJO NA UČINKOVITO RABO ENERGIJE

Hiše iz linije PRIMUS so bile razvite z mislijo na energetsko varčnost, učinkovitost in visoko bivalno ugodje. Zaradi racionalne in kompaktne zasnove zmanjšuje transmisijske izgube. Sončno energijo zajema skozi velike steklene površine orientirane proti jugu.

Na južno strešino lahko dodamo sončno elektrarno, ki ob vrhunski tehnologiji gradnje skoraj nič-energijskih hiš in nizki porabi električne energije, proizvode več energije kot je hiša za svoje delovanje potrebuje. Tako postane E+ hiša (plus energijska hiša) brez stroškov za električno energijo in z nizkimi obratovalnimi stroški skozi celoten življenjski cikel.

 


PRILAGODLJIVE TLORISNE REŠITVE

Hiša PRIMUS je zgrajena na skrajno racionalnem in prilagodljivem tlorisu. Vsi tlorisi so zasnovani tako, da se prostori odpirajo proti jugu, kjer preko velikih steklenih površin ponujajo izredno svetle bivalne prostore in povezavo z naravo. Izbirate lahko med različnimi tlorisnimi zasnovami pritličja, ki jim lahko dodajate različne izvedbe nadstropij. V mansardni izvedbi pritličje ostaja konceptualno sorodno izhodiščnemu modelu, mansarda pa se smiselno prilagaja možnostim osončenja neposredno s čelnih fasad. Pri vseh zasnovah lahko izberete tudi okno na jugovzhodnem delu.

 

PRITLIČJE

Vhod SEVER s kabinetom - velja za vse Primuse
Vhod ZAHOD s kabinetom – velja za vse Primuse
VHOD ZAHOD s spalnico – velja za vse Primuse, razen velikosti 120 m2
Vhod ZAHOD z obrnjenim bivalnim prostorom – velja za vse Primuse
Vhod ZAHOD s tlorisno razporeditvijo dnevnega prostora brez stebrov – pri Primus EDITION (izvedbo brez strebrov je možno izvesti tudi pri drugih hišah Primus)

NADSTROPJE/MANSARDA

Izvedba s tremi sobami – vsi Primusi s polno višino etaže
Izvedba s tremi sobami – velja za mansardno izvedbo hiše Primus
Izvedba s štirimi sobami – velja za Primus velikost 150 m2 s polno višino etaže
Izvedba s tremi sobami in večjo kopalnico z možnostjo savne – pri Primus EDITION (izvedba je možna tudi pri drugih hišah Primus)

7 TIPOLOGIJ - RAZNOLIKOST PREDSTAVLJA INDIVIDUALNOST

Hiša PRIMUS je zvezda na področju raznolikosti in funkcionalnosti. Hišo smo iz zasnove z dvokapno streho (D) razširili s premišljenimi in optimiranimi tipologijami – dvokapna streha z ložo (L), mansarda (M), enokapna streha (E), ravna streha (R), večkapna (V) in v mansardni izvedbi s frčado (F).

Primus-D
Primus-L
Primus-M
Primus-E
Primus-R
Primus-V
Primus-F

 

5 PAKETOV ZA VAŠ PRAV POSEBEN PRIMUS

Vse zasnove hiše Primus je mogoče opremiti z dodatnimi paketi zunanje podobe. Izbrati je mogoče paket DESIGN (d), svežih in sodobnih linij, paket CLASSIC (c), ki v prepoznavno Primusovo družino vnaša dimenzijo klasične hiše z odprtimi lesenimi napušči. Za Primusove hiše v zasnovi P+1 pa smo pripravili še možnost izvedbe paketov URBANO (u) in Elegance (e), ki izgledu Primusovih hiš omogočajo dodano dimenzijo poteze pokritega balkona in elegantnega zavetrja v delu predvidene terase, obenem pa sam izgled hiše dodatno značajsko plemenitijo. Paket EDITION pooseblja moderna in funkcionalna zasnova. Tloris hiše je zasnovan brez strebrov v dnevnem prostoru, estetski videz pa dopolnjujejo vogalni panoramski okenski sestav, podolgovata okna v nadstropju, ravni strešniki ter izbrani vgrajeni materiali višjega cenovnega razreda.
Paket EDITION
Paket Elegance
Paket Urbano
Paket Classic
Paket Design

Dodatki

Vsem hišam iz linije Primus lahko dodate tudi nadstrešek za en ali dva avtomobila. Dodatno lahko nadstrešek kombinirate še s priročno lopo, ki vam bo služila kot zunanja shramba. Hiši se lahko doda še kakovostno fasado iz lesa, kamna ali fasadnih plošč, njen izgled pa spremenite tudi s priročno pergolo.

Nadstrešek z lopo ali brez - enojni
Nadstrešek z lopo ali brez - dvojni

Fasada iz lesa
Fasada iz kamna
Fasadne plošče

Pergola
Balkon
facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn