NOVICE

01. 03. 2017

Leto 2016 zaključili z rekordno prodajo

Na novinarski konferenci smo predstavili naše poslovanje v letu 2016 in predstavili napovedi in aktivnosti za prihajajoče obdobje.

Lumar - Leto 2016 zaključili z rekordno prodajo

»Leto 2016 ocenjujemo kot zelo uspešno, saj smo prodali največ hiš v vsej svoji zgodovini. Na to smo še posebej ponosni, saj to priča o kakovostnem delu v preteklosti in velikem zaupanju kupcev v blagovno znamko Lumar in njene produkte. Prihodki od prodaje so v letu 2016 znašali 11,6 milijona evrov, kar je nekoliko manj kot leta 2015 in je posledica počasnega pridobivanja gradbenih dovoljenj. Že v letu 2017 pa pričakujemu bistveno boljše poslovne rezultate, saj  pričakujemo nad 16 milijonov evrov prihodkov iz poslovanja oziroma 40 % več kot v letu 2016,« je povedal direktor podjetja Lumar Marko Lukić.

Kljub pozitivnemu ozračju se še zmeraj soočamo s številnimi strukturnimi težavami, ki vplivajo na panogo, kot podjetja v njej. Zato v podjetju od države pričakujemo, da bo začela sprejete reforme in strategije realizirati tudi v praksi. »Kot delodajalci si želimo, da bi se v socialnem dialogu upoštevali tudi naši vidiki in pogledi, saj delujemo na trgu in vemo, kaj so tiste stvari, ki bi podjetjem omogočile boljše pogoje za delo in konkuriranje na mednarodnih trgih. Tako od države želimo, da bi se spremenila delovno pravna zakonodaja, ki mora postati bolj fleksibilna, da bi se dvignila minimalna plača ter se razbremenilo stroške dela, kar bi tako iz socialnega kot ekonomskega vidika imelo pozitivne učinke na sama podjetja kot družbo, da bi se spoštoval pravni red družbe in se povečala učinkovitost javne uprave, da bi zeleno javno naročanje res postalo takšno, kjer najnižje cena ne bi bila pogoj in bi tudi uveljavljena podjetja imela možnosti konkuriranja, ter da bi spodbujali inovativnost in razvoj,« je dejal direktor podjetja. Ob tem je še dodal, da bi za splošno uspešnost družbe morala spremeniti tudi naklonjenost družbe podjetništvu in družinskim podjetjem.

Četrt stoletja izkušenj in znanje nam omogočajo strokovno svetovanje in spremljanje kupcev čez celoten postopek gradnje sanjskega doma – od začetnih idej do gradnje na ključ. Z našo optimirano tehnologijo lahko danes ponudimo vrhunske hiše z vgrajenimi inovativnimi in kakovostnimi komponentami ter detajli ob najboljšem razmerju med kakovostjo in ceno. Naša vizija in razmišljanja pa gredo naprej. Trgu doma in v tujini ponuditi samo takšne energetske rešitve in hiše, ki imajo difuzijsko odprte sisteme, uporabljajo izključno ekološke materiale, imajo vgrajene komponente za vgradnjo sončnih elektrarn in ponujajo izjemno ugodje bivanja. Ob tem želimo še naprej kreirati trende na področju bivanja na inovativen način, ter slediti trajnostno naravnanemu poslovnemu modelu in krožnemu gospodarstvu. V pdihodnje se bomo lotili energetske prenove in sanacije poslovne stavbe in zagotavljanja še boljših pogojev dela za zaposlene. 

Svoje inovativne in trajnostne bivalne rešitve, moderne montažne hiše in novosti bomo predstavili med 7. in 12. marcem na sejmu Dom 2017 v Ljubljani.

Ostale novice

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn