Aktivna hiša Lumar

Aktivna hiša Lumar

V želji po preseganju togih prostorskih predpisov je Aktivna hiša Lumar zasnovana kot združitev prostostoječe enostanovanjske in atrijske hiše, ki vključuje prednosti obeh stavbnih tipov.

149.77 m2

Bivalna
površina

2013

Leto
izgradnje

Košorok Gartner arhitekti

Arhitekturna
zasnova

Beseda arhitekta

O projektu

Hiša v pritličju v obliki črke L ter z garažo za dva avtomobila in zunanjo shrambo oblikuje intimen notranji atrij. Na južni strani se objekt odpira proti vrtu. Nadstropje je skladno s prostorskimi zahtevami oblikovano kot podolgovat volumen s simetrično dvokapnico. Dodatno dinamiko objekta poudarja niša na južni fasadi, ki se razteza čez dve nadstropji in daje objektu prepoznavno podobo. Hiša je skladno s pravili energijsko učinkovite zasnove in prostorskimi možnostmi na konkretni lokaciji obrnjena proti jugovzhodu. Večina okenskih odprtin je ob bivalnih prostorih na južni strani objekta.

 

O sodelovanju z Lumarjem

Podjetje Lumar se je pri načrtovanju in izvedbi izkazalo s strokovnim pristopom in dosledno izvedbo zastavljenega projekta. Skozi vse faze gradnje smo skupaj iskali optimalne rešitve, ki jih je z nagrado Zeleni svinčnik 2013 nagradila Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije.

 

facebook
Youtube
twitter
LinkedIn
instagram
LinkedIn
EU Kohezijski Sklad logo

Razvojni projekti podjetja Lumar

Preberi več