Aktivna hiša

Vzorčna hiša

Zasnovali in zgradili smo prvo certificirano Aktivno hišo v Sloveniji. Hiša predstavlja nadgradnjo dosedanjih pionirskih projektov podjetja, saj smo jo koncipirali ob enakomernem upoštevanju ključnih kriterijev trajnostne gradnje; ugodje bivanja, energetska učinkovitost in vpliv na okolje. Že danes obstajajo tehnologije in znanje, ki nam omogočajo vpeljavo celovitih rešitev na področju trajnostne gradnje in bivanja brez emisij. Naša odgovornost in naloge je, da jih začnemo uporabljati.


Prva aktivna hiša v Sloveniji- vzorčna hiša Dragomelj

Z vzorčno hišo smo naredili pomemben korak v razvoju trajnostnih stavb, ter k realizaciji filozofije podjetja - ustvarjati stavbe, z minimalnim vplivom na okolje, visokim bivanjskim ugodjem, nizkimi stroški obratovanja in vzdrževanja. Te rešitve z našo vzorčno hišo predstavljamo kot standardne rešitve za vse naše hiše.

Arhitektura

Aktivna hiša je zasnovana na osnovi hiše Lumar Primus-R 150 EDITION in je grajena na racionalnem tlorisu z odprto zasnovanim bivalnim prostorom v pritličju, ki združuje kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom. V nadstropju so funkcionalno zasnovani spalni prostori, ki na dani kvadraturi nudijo maksimalno bivalno ugodje. Hišo odlikujejo čiste linije, sodobnost in kompakten dizajn.

V ponudbi EDITION, ki smo jo v Lumarju razvili s podjetjem BMW Slovenija in njihovo znamko BMW i, je bil narejen preboj iz ustaljenih okvirjev montažne gradnje. Hiši Primus smo ob vrhunski tehnologiji, funkcionalnosti in prilagodljivosti dodali dizajn, ki sledi visokim standardom sodobne odprte arhitekture.

Lokacija

Vzorčna hiša se nahaja na naslovu:

Dragomelj 136a, 1230 Domžale

Obisk je mogoč le po predhodnem dogovoru.
Hvala za razumevanje.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn