Lumar BlackLine Individual

Lumar BlackLine Individual

Hiša S je bila zasnovana kot lesena konstrukcija čistih pravokotnih oblik. Locirana znotraj stanovanjskega območja zunaj mestnega središča, predstavljena enodružinska hiša je oblikovana znotraj okvirja zemljiške parcele.

191.95 m2

Bivalna
površina

2018

Leto
izgradnje

SoNo arhitekti

Arhitekturna
zasnova

Leži na pretežno ravnem terenu obdana z večjimi enodružinskimi objekti. Dostop iz ulice je s severovzhodne strani, kar določa orientacijo poglavitnih bivalnih prostorov, ki so orientirani proti jugozahodu. Bivalni prostori v pritličju so obdani z velikimi steklenimi površinami,  medtem ko so ostale pritlične fasade, kjer se nahajajo servisni prostori in wellness bolj zaprtega tipa. Spalni prostori s kopalnicami so umeščeni v nadstropje. Dnevni prostor v obliki črke L je zasnovan po principu modernega odprtega tlorisa ter se navezuje preko zunanje terase z zunanjim vrtom. Materiali v notranjosti so bogati, topli in lepo dopolnjujejo čiste oblike oblikovanega pohištva. 

Fasada je kombinacija treh materialov, ki poudarjajo dinamično strukturo sestavljenih volumnov pravokotnih oblik: bele fasadne plošče velikega formata v kombinaciji s paneli v naravnih lesenih odtenkih, ki dajejo stavbi eleganten videz, medtem sta garaža in nižji volumen zgornjega nadstropja prekrita s tanjšimi vertikalnimi jeklenimi profili.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn