Lumar BlackLine Pure W8

Lumar BlackLine Pure W8

Hiša BlackLine Pure W8 je navidezno sestavljena iz dveh lamel različnih velikosti z enokapnimi strehami, ki ustvarijo še bolj dinamično obliko hiše.

180.98 m2

Bivalna
površina

2015

Leto
izgradnje

SoNo arhitekti

Arhitekturna
zasnova

O projektu 

Hiša BlackLine Pure W8 je navidezno sestavljena iz dveh lamel različnih velikosti z enokapnimi strehami, ki ustvarijo še bolj dinamično obliko hiše. Dejansko pa vstopamo v odprto prostorno pritličje, ki zaradi svoje oblike obiskovalcu počasi razkriva prijetne intimne ambiente. Največ svetlobe ponuja dnevni prostor, kjer je ob veliki zastekljeni okenski površini možno posedanje in opazovanje okolice. Stopnice vodijo v zgornji spalni del , kjer se iz galerije ponuja razgled na spodnje bivalne prostore. V zgornji etaži je locirana večja spalnica z lastno garderobo in kopalnico, dve manjši sobi ter manjša kopalnica.

Poenotena fasada iz velikoformatnih plošč poudarja razgibanost volumnov, ki obiskovalcu iz vsake strani ponujajo zanimiv in drugačen pogled na objekt. Kljub temu pa je uporaba materiala umirjena, saj prevladuje naravni videz lesa ter svetli enakomernimi odtenki same fasade. Večje steklene površine pa so povezava med notranjimi ambienti z urejeno ozelenjeno okolico. Rezultat je moderna zasnova in oblikovanje stanovanjske hiše ter optimalni funkcionalni tlorisi, ki nudijo udobno in prijetno bivanje. 

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn