Lumar BlackLine Individual/Hiša RE

Lumar BlackLine Individual/Hiša RE

Naloga projektantske ekipe je bila, da kljub zahtevnim lokacijskim pogojem, naredi sodobno in funkcionalno enodružinsko hišo.

151.8 m2

Bivalna
površina

2011

Leto
izgradnje

SoNo arhitekti

Arhitekturna
zasnova

Beseda arhitekta

O projektu

Naloga projektantske ekipe je bila, da kljub zahtevnim lokacijskimi pogojem, naredi sodobno in funkcionalno enodružinsko hišo. Konceptualno je bila hiša Remškar zastavljena kot spreminjajoči se volumen v prostoru, ki nudi okolici njeno drugačno doživljanje.

Tlorisna zasnova je odprta. Bivalni del, ki ga omejujejo steklene površine, se oklepa zunanjega pokritega atrija in odpira proti gozdu, s čimer se ohranja pretočna komunikacija med notranjostjo in naravo. Otroški, spalni del je predviden v mansardi, medtem ko je soba za starše locirana v južnem delu pritličja. Klet je namenjena parkiranju in servisnemu delu tlorisne zasnove. Drzno oblikovana fasada je v temnih barvnih odtenkih v kombinaciji z naravno teksturo macesnovega lesa.

 

O sodelovanju z Lumarjem

Naše dosedanje sodelovanje s podjetjem Lumar je odlikoval posluh in spoštovanje do naših arhitekturnih zamisli. Sodelavci podjetja so k predstavljenim načrtom vedno pristopali strokovno in z velikim prizadevanjem predlagali rešitve za zahtevne tehnične probleme s katerimi se srečujemo. Naše ideje in arhitekturno zasnovo so v izvedbeni fazi pogosto obogatili s tehnološkimi in energetskimi novostmi na področju trajnostne montažne gradnje.

S svojim posluhom za moderno arhitekturo, ki odlikuje naš biro, izjemno profesionalnim odnosom in inovativnimi rešitvami postavljajo nove standarde na področju montažne gradnje v evropskem oziroma svetovnem merilu.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn