Lumar BlackLine Pure EE

Lumar BlackLine Pure EE

Čiste linije, naravni materiali, moderna zasnova in funkcionalni tlorisi – tako preprosta je hiša, zasnovana za ljudi, ki si želijo najsodobnejše arhitekturne rešitve, pri katerih so uporabljeni kakovostni materiali in upoštevani principi skoraj nič-energijske gradnje.

191.3 m2

Bivalna
površina

2015

Leto
izgradnje

SoNo arhitekti

Arhitekturna
zasnova

Hiše iz linije hiš Lumar BlackLine so odgovor na zahteve in želje najzahtevnejših naročnikov.

Linija hiš Lumar BlackLine, ki so jo zasnovali v arhitekturnem biroju SoNo arhitekti, ponuja le osnovo, ki jo je mogoče prilagoditi individualnim željam in potrebam bodočih lastnikov. In tako je bilo tudi z lastniki hiše Lumar BlackLine Pure EE, ki stoji na slovenski obali, saj je zasnova sledila željam investitorja, pri tem pa so še vedno ohranjene osnovne čiste linije, značilne za hiše iz družine BlackLine.

Nevsakdanji dom za udobno bivanje

Skoraj dvesto kvadratnih metrov bivanjske površine hiše BlackLine Pure EE sestavljajo trije kubusi, postavljeni na steklen plato. Ta predstavlja odprte dnevne prostore pritličja in z velikimi steklenimi površinami povezuje notranjost in zunanjost. V teh prostorih so kuhinja z udobno jedilnico, shramba, velik dnevni prostor in stranišče. Kubusi, ki sestavljajo zgornje nadstropje, se razlikujejo po vertikali in namembnosti uporabe. Takšna zasnova kubosov omogoča pretočno in dinamično, hkrati pa kompleksno in nekonvencionalno bivanje, ki je udobno, prijetno in energetsko učinkovito. Zunanjost kubusov je oblečena v klasično tankoslojno fasado v dveh barvnih odtenkih.

Notranjost pogojena z zunanjostjo

Preproste zunanje linije se nadaljujejo v notranjosti. Interier je izčiščen, prevladujejo najljubše barve lastnikov, ki se dopolnjujejo z dodatki v živahnejših odtenkih. Notranja oprema je sodobna in tehnološko dovršena, a v slogu arhitekture hiše na videz skromna, minimalistična in zato izredno enostavnih linij.

Zunanjost hiše krasi velika lesena terasa, pokrita z leseno pergolo, ki jo zaključujejo veliki kamniti bloki z neravno obdelanimi robovi. Takšni so bili predvideni v prvotni arhitekturni zasnovi in so jih lastniki takoj vzeli za svoje. Dodaten vrhunec predstavlja velik bazen, ob katerem so lastniki dodali še manjšo bivanjsko enoto za goste, ki je odeta v podobne barve kot hiša in tako smiselno dopolnjuje celotno zgodbo in podobo hiše BlackLine Pure EE.

Hiša Lumar BlackLine Pure EE je pravzaprav za drzne, saj v okolju s svojo nekonvencionalno obliko zagotovo ne ostane neopažena. A hkrati svojim lastnikom ponuja udobno in prijetno bivanje s funkcionalno razporeditvijo prostorov, veliko svetlobe in povezavo z naravnim okoljem.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn