Lumar BlackLine Individual

Lumar BlackLine Individual

Foto: Žiga Lovšin

Pravilne pravokotne fasade se zaključijo v ravni strehi. Vendar pa detajlnejši vpogled nudi veliko več in prikaže celotno razkošnost nastavljenih prostorov namenjeni bivanju štiričlanske družine.

220 m2

Bivalna
površina

2018

Leto
izgradnje

SoNo arhitekti

Arhitekturna
zasnova

Odprta tlorisna zasnova pritličja se v celoti odpira proti zunanjemu atriju namenjen počitku in oddihu in smiselno dopolnjuje glavne bivalne prostore. Pritličje nudi še dodatno pisarno ter vse potrebne tehnične prostore kot tudi garažo za dva avtomobila.

V nadstropju se nahaja intimnejši spalni del, ki je ločen na sklop namenjen staršem ter sklop namenjen otrokom. Oblika hiše je sestavljena iz večih volumnov pravokotnih oblik z različnimi višinami, kar razdrobi osnovni gabarit objekta in ga naredi bolj atraktivnega. Z odvzemanjem ter dodajanjem posameznih vogalov pa se v pritličju tvorijo nadstrešnice nad zunanjimi terasami, v nadstropju pa balkonske niše ter zunanje terase.

Pri zunanjosti objekta prevladujejo svetli beli odtenki različnih fasadnih oblog oz. kombinacija fasadnega ometa in velikoformatnih plošč, kar še bolj poudari čiste geometrijske oblike objekta. Vsi ostali poudarki, od niš, balkonov povezava večjih volumnov pa zaznamuje lesena obloga v naravnih rjavih odtenkih, kar daje objektu dodatno zanimivo komponento ter ga popestri.

Pri oblikovanju interierja prevladuje skrbno odmerjeno ravnotežje med preprostimi linijami in bogatimi detajli. Materialna in barvna lestvica je skrbno izbrana in sledi principu oblikovanja zunanje fasade objekta – prevladujejo svetli odtenki v kombinaciji z vzorci naravnega lesa, ki poudarjajo atraktivne detajle same notranje opreme. Kljub kombinaciji le dveh barvnih odtenkov in uporabi preprostih čistih linij, pa notranjost zaznamuje uporaba različnih materialov in površinskih obdelav, s čimer se izognemo hladnemu minimalističnima videzu.

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn