Arhitekturni biro Gašperič

Naš kreativni izziv je oblikovanje prostorov za ljudi, s katerimi si delimo temeljne vrednote. Zanimajo nas navdihujoči posamezniki ali družine, ki želijo živeti polno in uravnoteženo življenje, začinjeno s potovanji. Potovanji v naravo. Potovanji vase. Potovanji v kulture. Potovanji v znanost. Naše poslanstvo je razviti ideje, ki se odlično prilegajo posameznemu življenjskemu slogu in ki tako ponudijo navdihujoče arhitekturne odgovore na ključna vprašanja kakovosti bivanja.

Počasna arhitektura

Bivalno in delovno okolje sta ena najpomembnejših reči v življenju, zato v njihovo oblikovanje vlagamo našo najbolj dragoceno dobrino: čas. Veliko osebnega truda in časa investiramo v razumevanje. V poslušanje. V doumevanje. V spremljanje izbrane osebe ali lokacije skozi čas, skozi letne čase, skozi razpoloženja. Skozi tak proces življenjski slog strukturiramo in zanj razvijemo ustrezne prostorske scenarije.

Prostori okrog življenja

Z osredotočanjem na realne potrebe realnih ljudi nam uspeva vsako stanje arhitekturno preseči. če si namreč dovolj vztrajen, če vsako vprašanje obrneš naokrog in če skušaš razumeti vsako perspektivo, bodo vselej sledili šarmantni rezultati. Otok miru sredi urbane zmešnjave? Središče življenja sredi ničesar? Zakaj pa ne?

Hiša Resnik

Koliko prostora je dovolj prostora? Družina vsak prosti trenutek investira v potovanja z Volkswagnovim kombijem in se povsod počuti kot doma. Na skromnem koščku zemlje, so si zamislili idealni bazni štab: majhno hiško, njihovo orodje za visoko kakovostno življenje s poudarkom na trajnosti. Poleg tega, da je trajnostna po velikosti in ceni, se hiša izkaže tudi trajnostna rešitev za življenje. Gradni materiali so večinoma iz obnovljivih virov, poraba energije je nizka, hiša deževnico pametno uporablja in romantični kamin je hkrati tudi sekundarni vir toplote.

Sodelovanje s podjetjem Lumar

Ob izboru izvajalca Hiše XS, se je podjetje Lumar izkazalo s celovitim pristopom k izvedbi projekta, posluhom za želje in zmožnosti investitorja ter implementacijo kreativnih rešitev arhitekta. S tem, ter z osebnim pristopom, sicer neobičajnim za tako velika podjetja, so vzbudili zaupanje, ki ga z odlično in korektno realizacijo niso izneverili.


Tipske hiše: Arhitekturni biro Gašperič


Individualne hiše: Arhitekturni biro Gašperič

facebook
Youtube
LinkedIn
instagram
LinkedIn