Vzorčna hiša Dragomelj

Vzorčna hiša Dragomelj

V naselju Dragomelj smo zgradili vzorčno hišo Lumar Primus-R 150 iEDTION. Oglejte si vrhunsko hišo Lumar Primus iEDITION v živo.

149.86 m2

Bivalna
površina

2019

Leto
izgradnje

Miha Završnik

Arhitekturna
zasnova

Hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION predstavlja nadgradnjo naših dosedanjih pionirskih projektov; od prve pasivne hiše, prve certificirane plus energijske hiše, prve aktivne hiše za poskusno bivanje, do tega da smo kot prvi slovenski proizvajalec montažnih objektov ponudili prezračevanje z rekuperacijo standardno.

 

Trajnostna gradnja in visoko bivalno ugodje

Novo vzorčno hišo smo koncipirali ob enakomernem upoštevanju ključnih kriterijev trajnostne gradnje in bivalnega ugodja. Ob bivalnem ugodju, ki predstavlja eno ključnih želja in pričakovanj uporabnikov, smo z rešitvami koncepta LUMAR ZERO EMISSION LIVING poskrbeli za celovite trajnostne rešitve bivanja. Z vidika bivalnega ugodja je poudarek na optimalni osvetljenosti prostorov. Tako smo v nadstropju dodali strešna okna s katerimi še povečamo količnik dnevne svetlobe v otroških sobah, ob tem pa zagotavljamo naravno svetlobo tudi na hodniku nadstropja. Ob dnevni svetlobi je za bivalno ugodje izjemno pomembna tudi kakovost zraka, le to zagotavljamo s centralno prezračevalno napravo, ki danes predstavlja že utečeno rešitev sodobnih hiš in standardno komponento Lumar hiš. Vgrajena strešna okna ne zagotavljajo le dodatne dnevne svetlobe, ampak zagotavljajo tudi boljši izkoristek nočnega pohlajevanja.

Korak naprej smo naredili tudi na področju zvočnega ugodja, saj smo še izboljšali notranjo akustiko bivalnega dela, z dodatnimi novo razvitimi tehničnimi rešitvami pa tudi zvočno izolativnost medetažne konstrukcije.

 

Brez stroškov od prvega dne bivanja

V okviru koncepta LUMAR ZERO EMISISON LIVING predstavljamo rešitve za lastno proizvodnjo električne energije s sončno elektrarno, s katero je mogoče že od prvega dne bivanja koristiti brezplačno energijo sonca. Sončno elektrarno smo iz strehe prestavili na nadstrešek, ki s tem dobiva dodatno funkcijo in v kombinaciji različnih materialov ter sodobnih linij predstavlja arhitekturni element hiše.

Z novo vzročno hišo Lumar smo naredili še en korak naprej v razvoju trajnostnih stavb, ter k realizaciji filozofije podjetja - ustvarjati stavbe, z minimalnim vplivom na okolje, nizkimi stroški obratovanja in vzdrževanja in najvišjo stopnjo bivalnega ugodja. Te rešitve z našo novo vzorčno hišo predstavljamo kot standardne rešitve za vse naše hiše.

 

Delovni čas (Vzorčna hiša Dragomelj, Domžale):
Ogledi hiše in sestanki so možni po predhodnem dogovoru.
Tel: +386 2 421 67 50; info@lumar.si.

 

Partnerji Lumar

Ob nakupu hiše Lumar dobite največ na m2 – originalno Lumar kakovost. Kakovost zagotavlja Lumar s svojimi partnerji.

facebook
Youtube
twitter
LinkedIn
instagram
LinkedIn