Aktivna hiša

Koncept aktivne hiše

Standard skoraj nič-energijske hiše je danes dobro uveljavljen način gradnje. Energetska učinkovitost, trajnostni razvoj in predvsem prijetna bivalna klima so argumenti za gradnjo skoraj nič-energijskih hiš s porabo pod 15 kWh/m2 a. Prijetno in zdravo bivalno ugodje, energijska učinkovitost ter skrb za okolje predstavljajo koncept aktivne hiše. 


OKOLJE ENERGIJA BIVALNA KLIMA ZDRAVJE IN UDOBJE

V Lumarju smo že pred leti naredili korak naprej. Skrb za okolje in manjšanje izpustov toplogrednih plinov, ter vse večja uporaba obnovljivih virov energije, so eni glavnih ciljev evropske zakonodaje v prihodnjih letih. Z gradnjo energetsko zelo učinkovitih hiš minimiramo potrebo po toploti za ogrevanje in tako že kar veliko prispevamo tudi k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov. K temu dodatno pripomore še uporaba naravnih in okolju prijaznih materialov, lesa in celulozne izolacije, ki ima sposobnost trajnega hranjenja oglijkovega dioksida. Vendar lahko v fazi uporabe objekta naredimo še nekaj več. Našo hišo lahko iz skoraj nič-energijske hiše nadgradimo v aktivno hišo. Spoznajte koncept gradnje za katerega verjamemo, da bo v prihodnosti postal standard gradnje.

Bivalna klima

Bivalna klima in ugodje se izraža s kvaliteto naravne osvetlitve prostorov, svežim zrakom in akustičnim ugodjem.

Energija

Energetska učinkovitost zagotavljajo energijsko učinkovit ovoj stavbe s premišljeno izbiro posameznih komponent, solarna energija, ki se jo izkorišča aktivno s sončno elektrarno ali pasivno s toplotnimi dobitki skozi okna. Pri tem s z uporabo pametnih inštalacij dodatno optimira poraba energije v času delovanja stavbe.

Okolje

Skrbno izbrani vgrajeni naravni materiali in izkoriščanje obnovljivih virov energije predstavlja zmanjšan vpliv stavbe na okolje skozi celoten življenjski cikel.

Zdravje in ugodje

Kakovostno združene komponente; bivalna klima, energija in okolje, dajejo objektu arhitekturno kvaliteto in energijsko učinkovitost, uporabniku pa zdravo in prijetno bivalno okolje in udobje.

facebook
Youtube
twitter
LinkedIn
instagram
LinkedIn
EU Kohezijski Sklad logo

Razvojni projekti podjetja Lumar

Preberi več